SADETTİN İNAN / Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştiraklerinde denetim mekanizmasının çalıştırılmamasından dolayı her gün bir yolsuzluk patlak veriyor. İştiraklerin depolarında yaşanan yolsuzluklar yetmiyormuş gibi fason üretim yaptırılan fabrikalarda da kurumun ürünlerini çalan çalana!

ORUÇOĞLU YAĞ FABRİKASINDA 2500 TON HAM YAĞ KAYBOLMUŞTU!

Geçtiğimiz Mayıs ayında Oruçoğlu Yağ Fabrikası’nda Tarım Kredi Yağ’ın 2500 ton ham yağı kaybolurken, şimdi de Konya’da Zade Yağlarında paketlenmesi için gönderilen 5000 bin ton ayçiçeği yağı kayboldu.

2500 TON HAM YAĞ ÇALINDI HİÇ KİMSEYE HESAP SORULMADI!

Tarım Kredi Kooperatiflerinde patlak veren yolsuzlukların hesabının sorulmaması da dikkat çekiyor. Oruçoğlu Yağ Fabrikası’nda Tarım Kredi Yağ’ın 2500 ton ham yağı kaybolurken, bununla ilgili olarak şirket yöneticilerinin aynen görevlerinden devam etmesi manidar bulunuyor.

Tarım Kredi Yağ Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını Yılmaz Bademli yaparken, Genel Müdürlüğünü de Niyazi Arslantaş yapıyor. Oruçoğlu Yağ Fabrikasında kaybolan 2500 ton ham yağın hesabı bu kişilere sorulmazken, görevlerine aynen devam ediyorlar.

Yılmaz Bademli           Niyazi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söz verdirip yatırımdan vazgeçti! Tarım Kredi’de yem fabrikası krizi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söz verdirip yatırımdan vazgeçti! Tarım Kredi’de yem fabrikası krizi!

ATANAN YÖNETİCİLER ÇİFTÇİ KURULUŞUNUN YAĞMALANMASINA GÖZ YUMUYOR!  

Konya’da bulunan Zade Yağları’nda patlak veren 5000 ton ham yağ skandalında da yine yöneticilere hesabı sorulmayarak, olayının üstünün örtülmesi, atanan yöneticilerin çiftçi kuruluşunun yağmalanmasına nasıl göz yumduklarını gözler önüne seriyor.

KAYIP YAĞ SKANDALININ ORTAYA ÇIKMAMASI İÇİN ŞİRKETİN HİZMET BİNASINI SATIN ALDILAR!

Tarım Kredi Yağ şirketinin, Zade Yağlarına paketlenmesi için gönderdiği 5000 ton ham yağ kaybolurken, kaybolan 5000 ton ham yağa karşılık şirketin hizmet binası ile deposu alınarak skandalın üstü örtüldü. Zade Yağları’ndan alınan hizmet binası ile deposunun Tarım Kredi’ye devrinin bugünlerde yapıldığı kaydediliyor.

HÜSEYİN AYDIN KOLTUĞUNA SAHİP ÇIKTIĞI KADAR ÇİFTÇİ ORTAKLARIN ÜRÜNLERİNE NEDEN SAHİP ÇIKMIYOR?

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, başta olmak üzere Tarım Kredi Holding ve iştiraklerdeki üst düzey yöneticiler koltuklarını kaybetmemek için her türlü şirinliği yaparken, çiftçi ortakların kaynaklarının korunması konusunda aynı hassasiyeti göstermemeleri dikkat çekiyor.