Tarım makinaları ve teknolojilerinden, hayvancılık teknolojileri ve süt endüstrisine, tohumculuktan, örtü altı yetiştiricilik ve modern meyveciliğe, fide ve sera teknolojilerinden, sulama sistemlerine, gübreden zirai ilaca, projelendirme ve ambalajlamaya kadar geniş bir katılımcı profilini kapsayan Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı- KTF 2017, bu yıl da tarım sektörünün buluşma adresi olmaya hazırlanıyor.
ECR Fuarcılık tarafından, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Desteği ile bu yıl üçüncü kez düzenlenen Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, tarım sektörünün önde gelen üreticilerini, yurtiçi ve yurtdışından gelen alım heyetleri ile buluşturarak sektörel bazda ticari bir platform oluşturmayı hedefliyor.
MODERN TARIM UYGULAMALARI KTF 2017'DE TANITILACAK
Tarım sektörünün öncü kurum ve firmalarının deneyimlerini paylaşmak ve modern tarımın güncel uygulamalarını tanıtmak için eşsiz bir fırsat sunan KTF 2017, tarım sektörünün en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen fuarda, tarım makineleri ve teknolojilerinden, hayvancılık teknolojileri ve süt endüstrisine, tohumculuktan, örtü altı yetiştiricilik ve modern meyveciliğe, fide ve sera teknolojilerinden, sulama sistemlerine, gübreden zirai ilaca, projelendirme ve ambalajlamaya kadar 123 katılımcı ağırlanmıştı. Tarım sektörünün en kapsamlı fuarlarından biri olan KTF 2017'ye ise 280'nin üzerinde firmanın katılımı bekleniyor. Adana, Osmaniye, Sivas, Gaziantep, Niğde, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinden 40 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda, çeşitli sürprizler de ziyaretçileri bekliyor olacak.
TARIM SEKTÖRÜNÜN PARLAYAN YILDIZI KAHRAMANMARAŞ
15 bin kilometrekarelik yüzölçümü ile Türkiye'nin on birinci, tarımsal potansiyeli bakımından da ülkemizin önde gelen illerinden olan Kahramanmaraş; Doğu Akdeniz Bölgesinde yer almakla birlikte, konum itibariyle birçok bölgenin geçiş noktasında bulunuyor.
Kahramanmaraş'ta başlıca yetiştirilen ürünler arasında buğday, arpa, nohut, pamuk, kuru fasulye, ayçiçeği, şeker pancarı, mısır, mercimek, kırmızı biber, antep fıstığı, zeytin, ceviz, trabzon hurması, ayva, sofralık üzüm, kurutmalık üzüm, kiraz, elma, incir, nar, kivi, sumak, domates, patlıcan, acur, maydanoz, sarımsak, soğan, çeltik, armut, şeker pancarı, patates, lahana, kaysı, soya fasulyesi gibi oldukça çeşitli bir ürün yelpazesi bulunuyor. Çayır, mera ve yayla bakımından da oldukça zengin olan Kahramanmaraş'ta koyun, sığır, kıl keçisi ve kümes hayvancılığı da önemli bir yere sahip.
Her geçen yıl tarım sektörünün parlayan yıldızı haline gelen Kahramanmaraş, hayvancılık uygulamaları, balık ve bal üretimi ile de dikkat çekiyor. 30 bin civarında arı kovanı bulunan Kahramanmaraş'ta, Binboğa Balı ülke çapında ün kazanırken, su ürünleri açısından önemli ve debisi 1000 litre/sn'nin üzerinde olan toplam 20 civarında akarsu bulunuyor. 8 adet baraj gölü ve 7 adet gölete sahip Kahramanmaraş'ta, yaklaşık 19 alabalık işletmesi faaliyet gösteriyor. Küçük ve büyükbaş hayvancılığa da önem verilen ilde, son yıllarda bu alana yapılan büyük yatırımlar dikkat çekiyor.
Tarımsal alanda gerek üretim çeşitliliği, gerek farklı üretim şekilleri ile ülkemizde yakın bir gelecekte çok daha önemli bir konuma sahip olacak olan Kahramanmaraş, KTF 2017 Fuarı ile bu alandaki iddiasını bir kez daha ortaya koyuyor.
Tarım ve hayvancılık ile uğraşan pek çok ziyaretçinin ilgi odağı olacak Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı- KTF 2017, 28 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan açılış seremonisinin ardından 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.
TARIMDAN HABER