Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, 30 Temmuz 2018'de Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yönetimine bir yazı göndererek, 31 Mayıs 2018'de yapılan seçimlerin iptal edilerek, seçimlerin 45 gün içinde yeniden yapılmasını istemişti. Bakanlık yazısında gerekli tedbirlerin birlik yöneticileri tarafından yerine getirilmemesi durumunda Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına haklarında suç duyurusunda bulunulacağı uyarısında da bulunulmuştu. Ancak bu uyarılara rağmen birlik yöneticileri verilen 45 günlük süre içinde seçimleri yapmadı. Bakanlığın kesin kararı ve bakanlık müfettişlerinin raporlarına rağmen birlik seçimlerinin yapılmaması dikkat çekti.
ÇİFTÇİNİN HAKKINI TARIM BAKANLIĞI DEĞİL DE MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MI SAVUNACAK?
Gaziantep Koyun Keçi Birliği Başkan adayı Osman Türkman, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak, durumu sert bir dille eleştirdi. Bakanlık Müfettişlerinin kararına rağmen birlik seçimlerinin yapılmadığına dikkat çeken Türkman, “Gecesi gündüzü olmadan dağ başında hayvanını otlatan, ahırındaki hayvana yem alamayan, sütünü satamayan, tarlasına ekmek için tohum, gübre, mazot alamayan insanların hakkını Tarım Bakanlığı değil de Savunma Bakanlığı mı savunacak?" dedi.
BİRLİĞİ KİM KORUYOR?
“Tarım ve Orman Bakanlığının müfettişleri seçimleri yapın demesine rağmen Bakanlığın farklı bir Genel Müdürlüğü seçimleri yapmayın mı diyor?" eleştirisinde bulunan Türkman, Bakanlığı, çobanın, üreticinin, köylünün ve çiftçinin hakkına sahip çıkmamakla eleştirdi.
MÜFETTİŞ RAPORLARI BİLE YERİNE GETİRİLMİYOR!
Türkman, şunları kaydetti: “Bir ülkede mahkeme kararları, müfettiş raporları yerine getirilmiyorsa Adalet'ten, Hak'tan, Hukuk'tan bahsetmek ne kadar doğru olur? Bu kararların uygulanmamasının en büyük nedeni çobanların, köylünün sahipsiz bırakılmasının en büyük delili değil midir?
BU GÜCÜ KİMDEN ALIYORLAR?
Bu kadar adaletsizliğe, bu kadar hukuksuzluğa rağmen yetkili biri çıkıp da mevcut yönetime siz bu gücü nereden ve kimden alarak Gaziantep'te yaklaşık 40000 kişiyi direk ilgilendiren küçükbaş hayvancılık sektörüne bu haksızlığı neden yapıyorsunuz demedi, demiyor.
BAKANLIĞIN TAVRINA SERT ELEŞTİRİ
Çobanının, üreticisinin, köylüsünün, çiftçisinin hakkına sahip çıkmayan bir Bakanlıktan ne beklenebilir? Bakanlığın kararları hep zenginlerden, ensesi kalınlardan, arkasına siyasi destek alanlardan yana mı olacak?
BAKANLIĞIN GÜCÜ SADECE KÖYLÜYE YETİYOR!
Gecesi gündüzü olmadan dağ başında hayvanını otlatan, ahırındaki hayvana yem alamayan, sütünü satamayan, tarlasına ekmek için tohum, gübre, mazot alamayan insanların hakkını Tarım Bakanlığı değil de Savunma Bakanlığı mı savunacak? Aslında Gaziantep'teki bu seçim sürecine dahi baktığımızda Türkiye'de Tarım ve Hayvancılığın neden her geçen gün geriye doğru gittiğini anlayabiliriz. Tarım ve Orman Bakanlığının kararlarının ne kadar dikkate alınıp/alınmadığını görebiliriz. Yani Bakanlığın kararları ve gücü sadece köylüye yetiyor"
TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN SEÇİMLERİN YENİLENMESİ İÇİN 30 TEMMUZ 2018'DE GAZİANTEP DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİNE GÖNDERDİĞİ YAZI...
BİRLİK SEÇİMLERİNİN YENİLENMESİ İÇİN MÜFETTİŞ RAPORU
TARIMDANHABER