Nurdağı Meslek Yüksekokuluna ait 470 dönümlük uygulama arazisinde buğday, şeker pancarı ve aromatik bitkiler yetiştiriliyor.  Yetiştirilen bu ürünler, üniversitenin araştırmalarında rol alıyor.

6 yıldır devam eden çalışmalar sonucunda arazinin 300 dönümlük kısmında yılda yaklaşık 150 ton buğday elde edilmektedir. Buğdayın, Toprak Mahsülleri Ofisine satılmasıyla elde edilen gelir, üniversite bünyesinde yapılan akademik çalışmaların desteklenmesinde kullanılıyor ve ayrıca öğrencilere burs imkanı sağlıyor.

BU YIL DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE BURS VERİLECEK

Bu yılki gelirin bir kısmı ise 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen 15 öğrenciye burs olarak verilecek. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, AA muhabirine, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ürettikleri buğdayın hasatını gerçekleştirdiklerini ifade eden Özaydın, "Burada alanında daha kalifiye elemanlar yetiştirmek istiyoruz. Arazide ata tohumlarını kullanıyoruz" dedi.

Tarımsal üretim planlaması kapsamında desteklemelerle ilgili neler değişti? Tarımsal üretim planlaması kapsamında desteklemelerle ilgili neler değişti?

Nurdağı Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Muhammet Ali Gündeşli ise üretimden elde edilen gelirle epremzede öğrencilere burs imkanı sağlayacaklarını belirtti.