Hayvancılık

TİGEM'in süt satışında Bakanlık zararı! Bakanlığın süt inadı TİGEM'i de zarar ettirdi!

Tarım ve Orman Bakanlığının çiğ sütte uyguladığı yanlış politika üreticiyi zarar ettirerek, dişi hayvan kesimine neden olurken, Bakanlığın ilgili kuruluşu olan TİGEM'i de ciddi anlamda zarar ettirdiği ortaya çıktı. Ulusal Süt Konseyinin referans fiyatı üzerinden süt satışı yapan TİGEM, referans fiyat artırılmadığı için süt satışından ciddi anlamda zarar ediyor. Öyle ki TİGEM'in yüksek tonajlı kaliteli sütü Türkiye'nin önde gelen bir süt firmasına 9 liradan satılıyor.

TİGEM'in süt satışında Bakanlık zararı! Bakanlığın süt inadı TİGEM'i de zarar ettirdi!
Abone Ol

TARIMDAN HABER ÖZEL / TİGEM, işletmelerinde üretilen yüksek tonajlı kaliteli sütler, yapılan ihale ile satılırken, mevzuat gereği yapılan ihaleler de Ulusal Süt Konseyi’nin referans fiyatı üzerinden yapılıyor.

TİGEM'İN SÜT İHALELERİ USK'NIN REFERANS FİYATI ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Ulusal Süt Konseyi’nin mevcut referans fiyatı 8.5 lira iken, bu fiyata ilave en yüksek farkı veren firma ihaleyi kazanıyor ve TİGEM işletmelerinden 1 yıl boyunca bu fiyat üzerinden süt alımı yapıyor.

TİGEM'İN YÜKSEK TONAJLI KALİTELİ SÜTLERİ 9 LİRA İLE 11.5 LİRA ARASINDA SATILIYOR!

Alınan bilgilere göre TİGEM’in 2023 yılı için yaptığı süt ihalelerinde ortaya çıkan süt satış fiyatları; 9 lira ile 11.5 lira arasında değiştiği kaydediliyor. TİGEM’in yüksek tonajlı kaliteli sütünün piyasa fiyatlarının altında bir fiyata satılması, uygulanan politikalardaki yanlışlığı gözler önüne seriyor.

ULUSAL SÜT KONSEYİ YARIN TOPLANIYOR

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Ulusal Süt Konseyi’nin yarın (Salı) günü toplanacağını belirtti. Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt referans fiyatını artırması durumunda TİGEM’in de zararına süt satışının önüne geçilmiş olacak.

USK'NIN ÇİĞ SÜT REFERANS FİYATININ PİYASADA BİR KARŞILIĞI KALMAMASINA RAĞMEN 14 EKİM'DEN BUYANA GÜNCELLENMEDİ!

Ulusal Süt Konseyi’nin referans fiyatının, maliyet artışları karşısında piyasada hiçbir karşılığı kalmadığı halde 14 Ekim’den itibaren 8.5 lira olarak uygulanırken, Tarım ve Orman Bakanlığının konseyi toplantıya çağırarak maliyet artışlarına göre çiğ süt fiyatlarını güncellememesi tepkilere neden olmuştu.