TMO, stoklarında bulunan ekmeklik buğday, makarnalık buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikaleyi 12 Eylül’den itibaren kişi ve kuruluş ayrımı olmaksızın peşin bedel mukabili serbest satışa açıldığını duyurdu.

Hububat taleplerinin stokların bulunduğu başmüdürlüklere doğrudan yapılacağı kaydedilen duyuruda, ödemelerin peşin olarak nakit veya kredi kartı ile yapılabileceği dile getirildi. Hububat satışında son para yatırma ve ürün teslim tarihleri de açıklanırken, son para yatırma tarihi 25 Eylül, ürün son teslim tarihi de 30 Eylül olarak belirlendi.

Peki, TMO, Eylül ayında ekmeklik buğday, makarnalık buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulafı kaç liradan satacak?

Ziraat Oda Başkanları Türkşeker ve Pankobirlik gübre skandalına yönelik açıklama yaptı! Ziraat Oda Başkanları Türkşeker ve Pankobirlik gübre skandalına yönelik açıklama yaptı!

EYLÜL AYI MAKARNALIK SATIŞ FİYATI!

TMO, Eylül ayı hububat satışları esasları yanında satış fiyatlarını da açıkladı. Buna göre yerli makarnalık buğday 11550 TL/tondan, düşük makarnalık buğday 10500 TL/tondan satılacak.

TMO 2024 EKMEKLİK BUĞDAY SATIŞ FİYATI KAÇ LİRA?

Ekmeklik buğday 10710 TL/tondan, düşük vasıflı ekmeklik buğday 9610 TL/tondan ve ithal ekmeklik buğday ise 10610 TL/tondan satışa açıldı.

TMO ARPAYI KAÇ LİRADAN SATACAK? 

Diğer yandan yerli arpa 8320 TL/tondan, ithal arpa ise 8000 TL/tondan satılacağı duyuruldu.

TRİTİKALE, YULAF VE ÇAVDAR SATIŞ FİYATLARI DA BELLİ OLDU

Bunun yanında çavdar satış fiyatı 8000 TL/ton, Tritikale 8100 TL/ton ve Yulaf 7700 TL/ton olarak belirlendi.