Dün Ağrı'da etkili olan aşırı yağış ve dolu, tarım arazilerine büyük hasar verdi. Dolu sonrası tarlalarındaki hasarı gören çiftçiler, bir yıllık emeklerinin heba oluşunu izledi. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, dün başlattığı hasar tespit çalışmalarını ise bugün hala sürdürüyor.

Karaçalı Bitkisi Faydaları Nelerdir? Karaçalı Bitkisi Faydaları Nelerdir?

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, dolu felaketi nedeniyle zarar gören Aşağı Saklıca, Geçitalan, Çakıroba köyleri ile Taşlıçay ilçesine bağlı Geçitveren, Bayıraltı ve Çökelge köylerinde çalışmalarını sürdürüyor.

TRT Haber'in haberine göre dolunun etkilediği Aşağı Saklıca köyündeki arpa ve buğday tarlalarında çiftçilik yapan Metin Sökmez, kötü hava koşullarının kendilerini fazlasıyla olumsuz etkilediğini söyledi.

Yıl içerisinde verimli olan tarım alanlarının artık doludan zarar gördüğünü ifade eden Sökmez, "Arpa ve buğday tarlalarımız komple mahvoldu. Bu tarlalar biçilmez, hayvanlar da bunları yemiyor" dedi. Timur Boğa ise bir yıl boyunca emek verdikleri işin boşa gittiğini, yalnızca kendilerinin değil civar köylerin de benzer şekilde doludan zarar gördüğünü ifade etti.