En son et kesim fiyatları arttı! (12 Kasım) Dana, inek, düve ve kuzu kesim fiyatları En son et kesim fiyatları arttı! (12 Kasım) Dana, inek, düve ve kuzu kesim fiyatları

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, bazı bölgerde sanayicinin süt arzındaki fazlalığı bahane ederek üreticiden süt alımı yapmadığını belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığından ihraç amaçlı regülasyon talebinde bulundu. Keskin, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: 

SANAYİCİ SÜT FİYATLARINI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR

"Bahar aylarına girmemizle her yıl yaşandığı gibi, bazı süt sanayicilerimiz bölgelerde gereksiz bahanelerle süt fiyatlarını düşürmeye çalışmakta ve mevsimsel süt artıştan kaynaklı süt fazlalıklarını bahene göstermektedirler.

SÜTTE REGÜLASYONUN ELZEM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Mevsimsel artışın bahane edilerek üreticilerimizi ve birliklerimizi zorda bırakan bu durum karşısında; çiğ sütün piyasadan çekilmesi, üretici fiyatlarında istikrarın oluşturulması ve süt üreticisinin korunmasını sağlamak ve süt fiyatlarının üretimde devamlılığı sağlamak için yurt dışına ihracat etmek kaydıyla regülasyonun elzem olduğunu düşünüyoruz.

Doğru bir müdahale ile üretime katkı sağladığını geçtiğimiz yıllarda görmüş bulunmaktayız. Süt sanayicilerinden fırsatçılık yapanlara karşılık ve sahada yaşattıkları problemler yüzünden bu durum ile her yıl mücadele ediyoruz. 

ÖNLEM ALINMAZSA HAYVANLAR KESİME GİDECEK!

Birliklerimizin pazarlamada yaşadıkları sıkıntılar ve süttozu kota talepleri her geçen gün artmaktadır. Hayvancılığın geldiği bu durumun acilen düzeltilmesini bekliyoruz. Aksi takdirde hayvanlar kesime gidecekler.

SANAYİCİ ÜRETİCİNİN FİYATINI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIRKEN MARKET RAF FİYATLARINA İSE ZAM YAPIYOR

Üreticiye ödeyeceği rakamı düşürmeye çalışan süt sanayicilerinin market raf fiyatlarında her hangi bir indirimini görmüyoruz. Hem market raf fiyatlarına zam yapmaya devam et hem de üreticiye ödediğin 3 kuruş paradan da kar etmeye çalış, yok böyle bir dünya...

BAKANLIĞIN BU DURUMA MÜDAHALE ETMESİNİ BEKLİYORUZ

Bu durumu tüketiciye sorsan ve hatta sokak röportajlarında izliyoruz, tüketiciler haklı olarak süt ve süt ürünlerindeki raf fiyatlarını üretici fiyatlarından sanıyorlar, oysaki üretici kazanmıyor bazı bölgelerde Ulusal Süt Konseyinin referans fiyatının altında çiğ süt satılmaktadır. Özellikle Ulusal Süt Konsey referans fiyatının altında kalan bölgelere süt tozu müdahalesi gerekmektedir.

Bakanlığımızın ve yetkililerin acilen bu duruma müdahale edeceklerini biliyoruz ve bekliyoruz.