Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Son dönemlerde çok çeşitli faktörlerin etkileri ile rekor seviyelere ulaşan kırmızı et fiyatlarında değişiklik olup olmadığı merak ediliyor.

Resmi web sitesi üzerinden haftalık olarak bir fiyat listesi yayınlayan Ulusal Kırmızı Et Konseyi, son olarak 29 Temmuz 2024 Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere yeni bir liste düzenledi. Söz konusu listeyi kamuoyu ile paylaşan UKON, dana ve kuzu karkas eti özelinde Et ve Süt Kurumu hariç ve dahil fiyatları kapsamında değişiklikler olduğunu gözler önüne serdi. İşte ayrıntılar…

KARKAS ET FİYATLARINDA DEĞİŞİM

Kırmızı et fiyatlarının birçok haneyi zorlayacak seviyelere ulaşmış olduğu şu günlerde Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nden yeni bir açıklama geldi. Her hafta olduğu gibi bu hafta başında da fiyat listesini güncelleyen kurum, dana ve kuzu karkas et fiyatlarında değişikliğe gidilmiş olduğunu bildirdi.

KARKAS ET FİYATLARI GÜNCEL

TÜDKİYEB Başkanı Çelik: Küçükbaş hayvan sayısının az da olsa artması geriye gitmemesinden daha iyi! TÜDKİYEB Başkanı Çelik: Küçükbaş hayvan sayısının az da olsa artması geriye gitmemesinden daha iyi!

Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin haftanın ilk gününde paylaşmış olduğu fiyat listesi birçok tüketici tarafından yakın takip altına alındı. Yanı sıra üreticiler de güncel fiyatların hangi seviyelerde olduğunu öğrenmek üzere arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulundu.

Bölgeden bölgeye göre farklılık gösteren kırmızı et fiyatları, Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından şu şekilde paylaşıldı:

  • Ege Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 294,67 TL, 306,67 TL
  • Akdeniz Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 296,67 TL- 328 TL
  • Marmara Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 300 TL- 351,67 TL
  • İç Anadolu Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 292,85 TL- 331,43 TL
  • Doğu Anadolu Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 295,20 TL- 324 TL
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 291,25 TL- 313,75 TL
  • Karadeniz Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 303 TL- 365 TL
  • Ortalama dana- kuzu ESK dahil: 296,23 TL- 331,50 TL