Hayvancılık

Bakan Yumaklı özel sektöre 1 milyon damızlık ithalatı hedefi koydu!

2021 ve 2022 yılında süt fiyatlarında bir istikrar olmadığı için yüzbinlerce anaç hayvanın kesime gitmesine zemin hazırlayan Tarım ve Orman Bakanlığı şimdi de yaşanan et sorununu ithal damızlıkla çözmeye çalışacak. Bakan Yumaklı, özel sektöre yıl sonuna kadar 1 milyon damızlık ithalatı hedefi koyarken, ithal damızlıkların kesime gitmemesi için de sıkı bir denetim başlatılacak.

Abone Ol

SADETTİN İNAN / Tarım ve Orman Bakanlığında dün, damızlık ithalatına yönelik sektör yetkilileri ile özel bir toplantı yapıldığı ortaya çıktı. Bakan Yumaklı'nın başkanlığında yapılan toplantıda, damızlık ithalatına yönelik sektörün talepleri dinlendi. 

Toplantıdan yansıyan kulis bilgilerine göre, Bakan Yumaklı'nın yaşanan et sorununu besilik ithalatı ile değil damızlık ithalatı ile çözmek istediklerini ve bu yıl sonuna kadar özel sektöre 1 milyon damızlık ithalatı ile ilgili hedef koyduğu kaydediliyor. 

İTHAL DAMIZLIKLARA SIKI TAKİP GELECEK!

Yumaklı’nın toplantıda Avrupa’dan etçi damızlık ithalatının açılması yönündeki sektör yetkililerinin taleplerine sıcak bakmadığı kaydedilirken, ithal damızlıkların da Bakanlık tarafından sıkı bir şekilde takip edileceğini, hastalık veya buzağı atma durumunda yüzde 10’a kadar fireye müsaade edileceğini, bunun üstündeki fireye cezai müeyyide uygulanacağı ve kesime gidecek ithal damızlıkların da sadece ESK'da kestirilebileceğinin mesajını verdiği belirtiliyor. 

600 BİN BAŞ BESİLİĞİN DIŞINDA 1 TANE BESİLİK İTHALATINA KESİNLİKLE İZİN VERİLMEYECEK!

Yumaklı, diğer yandan bu yıl besilik ithalatında da 600 bin baş hayvanın üstünde 1 tane besilik ithalatına bile kesinlikle izin verilmeyeceğinin özellikle altını çizdiği kaydediliyor.

BAKANLIK HAYVANCILIKTAKİ SORUNLARI YERLİ ÜRETİMLE DEĞİL İTHALATLA ÇÖZMEYE ÇALIŞACAK!

Toplantıdan yansıyan kulis bilgileri böyle... Bu bilgilere göre Bakanlık hayvancılıkta bugüne kadar yapılan hataları yine ithalatla çözmeye çalışacak. Hayvancılıkta yaşanan sorunları, süt fiyatlarında istikrarlı bir politika ile yerli üreticiyi destekleyerek çözmek yerine sorunun çözümünün yine ithalatta aranması dikkat çekiyor. 

{ "vars": { "account": "UA-60615480-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }