TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde pahalı gübre ve GÜBRETAŞ ile ilgili olarak 5 sorunun yanıtlanmasını istemişti. Karaduman’ın soru önergesinde, Tarım Kredi Kooperatiflerde rekabet şartları sağlanmadan GÜBRETAŞ ile imzalanan bayilik sözleşmesinden dolayı pahalı gübreye karşı Bakanlığın bir çalışmasının olup olmaması ve GÜBRETAŞ hisselerinin 8 kat arttığı dönemde üst düzey yöneticilerin hisse alıp almadıklarına yönelik soruları dikkat çekmişti. 

Türkiye basın tarihinde büyük bir hukuk skandalına imza atılarak, TBMM Başkanlığına verilen soru önergesinin haberine mahkeme tarafından erişim engeli getirilirken, erişim engeline konu olan soru önergesi ise Bakan Pakdemirli tarafından cevaplandırıldı. Soru önergesine verilen cevapta Tarım Kredi Kooperatiflerindeki pahalı gübre ve GÜBRETAŞ hisselerinin 8 kat arttığı dönemde üst düzey yöneticilerin hisse alıp almadıklarına yönelik sorular ise cevapsız bırakıldı. 

YÖNETİCİLER HİSSE ALDI MI? 

Milli Gazete’de, söz konusu soruların yer aldığı ‘Yöneticiler hisse aldı mı?’ başlıklı habere GÜBRETAŞ’ın başvurusu üzerine İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘kişilik hakları ihlal edildiği’ gerekçesiyle erişim engeli getirilirken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli haberine erişim engeli getirilen soru önergesini yanıtladı. Tarım Kredi Kooperatiflerinden alınan cevabi görüş ile soru önergesi yanıtlanırken, Tarım Kredi Kooperatiflerinden gübrenin pahalı satılmasına neden olan Bayilik Sözleşmesi ve üst düzey yöneticilerin hissenin 8 kat arttığı dönemde GÜBRETAŞ hissesi alıp almadıklarına yönelik soruları cevapsız bırakıldı. 

PAHALI GÜBRE VE HİSSE İDDİALARI CEVAPSIZ BIRAKILDI 

Tarım Kredi Kooperatiflerinden alınan cevabi görüşte ise şunlar kaydedildi: “Gübretaş hisseleri Borsa’da (eski adıyla IMKB) işlem görmeye başlayan ilk 15 şirketten biri olup, şirketin kendi tüzel kişiliği ve iştiraklerine ait bilgileri KAP’da düzenli bir şekilde yayınlanmaktadır. Bu kapsamda şirketimiz halka açık ve Borsaya kote olduğundan yatırımcılar şirket hisselerini alıp satmakta muhtariyete sahip olup şirket hisseleri ile ilgili her hangi bir manipülasyon veya suç teşkil eden işlem ve eylemlerle ilgili mercilerin denetimine tabi olduğu izahtan varestedir”  

Tarım Kredi’de kim bu gizemli firma? Tefrişat ve mefruşata 600 milyon lira! Tarım Kredi’de kim bu gizemli firma? Tefrişat ve mefruşata 600 milyon lira!