Eskişehir’in Alpu ilçesinde büyükbaş hayvan üreticisi Baran Türkmen, satın aldığı ithal büyükbaş hayvanlar için konuştu. Uruguay’dan gelen hayvanların her birinin üzerinde 15 ile 25 kilogram arasında pislik bulunduğunu belirten Türkmen, hayvanların üzerine bulunan pisliğin 4 bin ile 5 bin lira arasında kendilerini zarara uğrattığına dikkat çekerek, bu durumun kendilerine fazladan maliyet olarak döndüğünü dile getirdi. 

HER HAYVANIN ÜZERİNDE 15-25 KİLO ARASINDA PİSLİK VAR!

Damızlık düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatları kaç lira oldu? Güncel canlı hayvan fiyatları… Damızlık düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatları kaç lira oldu? Güncel canlı hayvan fiyatları…

Konuyla ilgili konuşan büyükbaş üretici Baran Türkmen, “İthal hayvan konusunda biz bir sıkıntı çekmiyoruz, ithal hayvanlar bize çiftliğimizde uyumu ve şartlar olarak yani mesela iklimsel şartlar olarak gayet uyumlular. Ama bu sefer ki ithalattan şu konuda rahatsızız; her hayvanın üzerinde yaklaşık 15 ile 25 kilo arasında pislik var. Biz her gelen hayvanı kilo bazında aldığımız için bir hayvanda ortalama 4 buçuk 5 bin lira arasında fazla para ödüyoruz. Yani biz her hayvandan 4-5 bin TL zarar ederek eksiden başlamış oluyoruz. Tabii çoğunun gözünde belli sıkıntılar vardı ama onları biz kendi tedavilerimiz ile hallettik. Hayvanın yeme içmesini de sağlık problemi yok” dedi.