Kurban Bayramı öncesi kesim fiyatları gerilerken, bayram sonrası yeniden yükselmeye başladı. Dana kesim fiyatı son bir haftada 15 lira birden yükseldi.

1000'İNCİ SIRADAKİ HAYVANINI ALAMADI 4 BİNİNCİ SIRADAKİNDEN PARASI İSTENDİ!

Kesim fiyatlarının yükseldiği bir dönemde ESK’nın ithal edilmemiş besilik hayvanın ücretini üreticiden talep etmesi farklı eleştirileri de beraberinde getirdi.

YAKUP KONAN'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

İstanbul'da Bayram bilançosu: 2 kişi hayatını kaybetti, 918 kişi yaralandı İstanbul'da Bayram bilançosu: 2 kişi hayatını kaybetti, 918 kişi yaralandı

Kahramanmaraşlı besici Yakup Konan, bu durumu ESK’nın yükselen kesim fiyatlarının önüne geçmek için yapılan bir hamle olarak değerlendirdi.

ESK NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Konan, ESK’nın henüz 1000’inci sıradaki üreticiye ithal besilik hayvanını teslim etmediğini ancak 4 bininci sıradaki üreticiden ithal edilecek besilik hayvanın parasının talep ettiğini belirterek, “ESK ne yapmaya çalışıyor?” dedi.

Konan, ESK’nın bunu kesim fiyatlarını düşürmek için yaptığı bir hamle olarak değerlendirerek, “Bakın et kesim yükselmeye başlayınca besilik ithal gelecek dana parasını talep ediyor. Kesim düşüyor. 1000’inci sıra gelmemiş 4 bininci sıradaki parayı istiyor, ne iş!” dedi.