TARIMDAN HABER ÖZEL / Ülke hayvancılığında ciddi sorunlar yaşanırken, canlı hayvan fiyatları da yakından takip ediliyor. Hayvancılıkta yaşanan sorunlar ithalat politikası ile çözülmeye çalışılırken, canlı hayvan ve et ithalatı da yerli üretimi olumsuz etkiliyor. Böyle bir ortamda canlı hayvan fiyatlarının da sürekli artması dikkat çekiyor.

DÜVE, DANA, BUZAĞI GÜNCEL CANLI HAYVAN FİYATLARI YAYINLANDI

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği haftalık fiyat bültenini yayınlarken, güncel canlı hayvan fiyatlarını da duyurdu. Damızlık düve, damızlık gebe düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatları, canlı hayvan fiyatlarının genel seyri hakkında bilgi veriyor.

BESİLİK ERKEK DANA FİYATI BU HAFTA DA ARTTI!

Canlı hayvan fiyatları her hafta yayınlanırken, Temmuz ayı canlı hayvan fiyatları listesinde besilik erkek dana fiyatlarının artmaya devam ettiği görüldü.

DÜVE VE BUZAĞI FİYATI KAÇ LİRA OLDU?

Damızlık düve, damızlık gebe düve ve buzağı fiyatlarında bu hafta bir artış yaşanmazken, besilik erkek dana fiyatı 1250 lira artarak 88 bin 125 liraya çıktı.

600 BİN BESİLİK DAHA İTHALATINA RAĞMEN FİYATLAR ARTIYOR!

Besilik erkek dana fiyatının artması, et üretimi için besicilik yapan üreticinin girdi maliyetlerinin artması anlamına geliyor. Piyasada yeteri kadar besilik erkek dana bulunamadığı için 2024 yılı genelinde yurt dışından 600 bin baş besilik dana ithalatı yapılacak. Besilik dana ithalatına rağmen yurt içinde besilik erkek dana fiyatının yükselmesi, bu konuda yaşanan arz açığını ortaya koyuyor.

1 TEMMUZ İTİBARİYLE CANLI HAYVAN FİYATLARI ŞÖYLE

Damızlık Düve Fiyatı: 95000 TL/baş

Damızlık Gebe Düve Fiyatı: 123000 TL/baş

Buzağı (3-6 aylık) Fiyatı: 49750 TL/baş

Çiğ süt maliyetinde 11 kuruşluk artış üretici bu hesabın içinden çıkamıyor! Çiğ süt maliyetinde 11 kuruşluk artış üretici bu hesabın içinden çıkamıyor!

Besilik Erkek Dana (200-250 kg) Fiyatı: 88125 TL/baş