Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Üreticilerimizin her geçen gün artan maliyetler karşısında çiğ süt fiyatları maalesef yine paritenin altında kalmıştır. Gıda Komitesinin toplanarak çiğ süt fiyatlarının artması noktasında kararlar alması gerekmektedir. Ve bu kararı zaman kaybetmeden alması gerekmektedir. Süt üreticileri olarak konseyden yeni fiyat açıklamasını bekliyoruz. Üreticilerimiz üretimi bırakıyorlar, hayvancılığı bırakıyorlar, yerlerini yurtlarını terk ediyorlar. Hayvanlarını kesime gönderiyorlar. Bizler bu adaletsiz sistem karşısında ayakta duramıyoruz. Süt sanayicisi pazarda rakipleriyle kıyasıya ürün satmak için mücadele verirken ve raf fiyatlarına büyük zamlar uygularken üreticinin büyük zahmetlerle ürettiği sütün fiyatının belirlenmesi noktasında bir bütün halinde aynı noktada buluşuyorlar. Üretici hiç kazanmasın hep onlar kazansın.
HAZİNE VE MALİYE BAKANINI ZİYARET ETTİ
Merkez Birliği olarak yaşadığımız bu sıkıntıları T.C. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'ı bizzat ziyaret ederek anlattık. Sayın Bakanımıza süt fiyatlarının ve desteklemelerin arttırılması, üreticilerimize TMO alımlarında % 1 oranında KDV uygulanması, konkordato ilan eden ve üreticilerimizin süt paralarını alamadığımız firmalardan alacaklarımızın kamu alacağı niteliğinde sayılması konusundaki taleplerimizi ilettik. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan taleplerimizi büyük bir ilgiyle dinleyip, ekibine talimatlarını vermiştir.
AHIRLARIN KAPANMAMASI İÇİN İVEDİLİKLE DESTEKLER ARTIRILMALI
İnşallah sesimize, feryadımıza çareler bulunacak. Ülkemiz için, insanlığımız için üreticilerimiz korunmalı, üretime devam etmeleri için desteklenmelidir. Refah seviyesi yükseltilmeli her zaman vurguladığımız sürdürülebilir üretimin planlanması yapılmalıdır. Dışa bağımlı bir ülke olmaktansa yerinde ve zamanında yapılan müdahalelerle sektörümüz güçlendirilmelidir. Ülke hayvancılığımızın geleceği için, hayvanlarımızın daha fazla kesime gitmemesi için ve üreticilerimizin ahırlarını kapatmamaları için ivedilikle gıda komitesinin toplanmasını, maliyetleri düşürmesini ve desteklemelerin arttırılmasını talep ediyoruz"