TARIMDAN HABER ÖZEL / 15 Ticaret Borsasının ortalama hububat fiyatları belli oldu. Son bir haftalık hububat fiyatlarına göre buğday fiyatı düşerken, mısır fiyatı arttı. Arpa fiyatı ise değişmedi.

Haftanın son işlem günü (Cuma) ekmeklik buğday 8821 TL/tondan işlem görürken, bir önceki haftaya göre fiyatların tonda 100 lira düştüğü görüldü. Yine makarnalık buğday fiyatı haftanın son işlem günü (Cuma) 9241 TL/tondan haftayı kapatırken, bir önceki hafta 9500 TL/tondan kapatmıştı. Buna göre makarnalık buğday fiyatında yaklaşık tonda 250 liralık bir düşüş yaşandı.

Muz Ağacı Kaç Yılda Meyve Verir? Muz Ağacı Kaç Yılda Meyve Verir?

ARPA FİYATI DEĞİŞMEDİ!

Ticaret Borsalarında ekmeklik ve makarnalık buğday fiyatı düşerken, arpa fiyatı ise değişmedi. Haftanın son işlem günü (Cuma) arpa 7200 TL/tondan işlem görürken, bir önceki hafta da bu fiyattan haftayı kapatmıştı. Haftalık bazda işlemler incelendiğinde arpa fiyatı geçtiğimiz hafta ortalama 7200 TL/tondan satışa konu oldu.

MISIR FİYATI YÜKSELDİ

Ticaret borsalarında mısır fiyatında haftalık bazda 100 lira, haftanın son işlem gününe (Cuma) göre ise tonda 200 lira arttı. Haftanın son işlem günü mısır fiyatı 8024 TL/tondan işlem görürken, haftalık ortalaması ise 8 bin lira oldu. Mısır fiyatı bir önceki hafta ise 7800 TL/ton seviyesinde işlem görüyordu.