TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım Kredi Kooperatifleri, İstanbul’un en değerli bölgesinde Gübretaş’a ait eski Genel Müdürlük binasının sessiz sedasız satıldığına yönelik iddialarla çalkalanıyor.  

Gübretaş’ın 2012 yılına kadar Genel Müdürlük binası olarak kullandığı, Şişli Esentepe’de boğaza nazır 8 katlı binanın değerinin çok altında bir fiyata Azeri bir işadamına satıldığı kaydediliyor.

500 MİLYON LİRA DEĞER BİÇİLEN BİNANIN 130 MİLYON LİRAYA SATILDIĞI İDDİA EDİLİYOR!

5 katlı binanın Gübretaş’a ait olan 5 katının 130 milyon liraya satıldığı ifade edilirken, binanın bulunduğu konum itibariyle söz konusu 5 katlı binanın en az 500 milyon lira edeceği vurgulanıyor.

Gübretaşbina1

KURUM İÇİNDE SATIŞ İŞLEMİNİN TAMAMLANDIĞI KONUŞULUYOR!

Kurum içinde söz konusu binanın satış işleminin tamamlandığı ciddi anlamda konuşulurken, bu satış işlemine yönelik KAP’a hiçbir açıklamanın yapılmaması ise dikkat çekti.

Konya Şeker'de seçim heyecanı: Adaylığını açıklayan ilk isim Servet Sarı oldu! Konya Şeker'de seçim heyecanı: Adaylığını açıklayan ilk isim Servet Sarı oldu!

BİNA ADRESE TESLİM Mİ SATILDI? 

İddialara göre, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın’ın binanın satışıyla ilgili Genel Müdür Aytaç Onkun’a yetki verdiği ve Onkun’un da bu satışı gerçekleştirdiği konuşuluyor.

BU İDDİALAR DOĞRU İSE TAM BİR SKANDAL!

500 milyon lira değer biçilen binanın 130 milyon liraya sessiz sedasız satıldığına yönelik iddialar doğru ise bu durum Borsa İstanbul’da halka açık bir şirket açısından tam bir skandal olarak değerlendirilirken, kamuoyu bu konuda Gübretaş’ta bir açıklama bekliyor.  

Gübretaş Bina