TARIMDAN HABER ÖZEL / Hayvancılıkta et ve kesim fiyatlarını yakından ilgilendiren canlı hayvan fiyatları bu hafta sakin bir seyir izledi. Buzağı, damızlık ve erkek besilik hayvan fiyatları bu hafta artmadı.

Hayvancılıkta yaşanan sorunlardan dolayı uzun bir süredir yükseliş trendinde olan canlı hayvan fiyatları, bu hafta sakin bir seyir izledi. Buzağı, düve ve besilik erkek dana fiyatları bu hatfa artmadı. Canlı hayvan fiyatlarının son haftalarda sakin bir seyir izlemesi yapılan yoğun ithalata bağlanıyor.

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Eylül ayına ait ilk canlı hayvan fiyatlarını yayınladı. Üreticileri bilgilendirmek için hazırlanan fiyat listesinde güncel buzağı, damızlık düve ve besilik erkek dana fiyatları yer aldı.

GÜNCEL BUZAĞI FİYATI KAÇ LİRA?

2 Eylül haftasına ait güncel canlı hayvan fiyatlarına göre buzağı fiyatı 51 bin 125 lira. Buzağı fiyatları uzun bir süredir yükseliş trendinde idi. Gelen zamlarla birlikte buzağı fiyatı 50 bin liranın üstüne çıkarken, mevcut piyasa fiyatları bu fiyatların artık kalıcı hale geldiğini gösteriyor.  

DAMIZLIK DÜVE FİYATI KAÇ LİRA?

Süt hayvancılığında önemli bir girdi kalemini oluşturan damızlık düve fiyatları da 100 bin liranın üstünde seyrediyor. Son açıklanan güncel fiyatlara göre damızlık boş düve fiyatı 97 bin lira iken, damızlık gebe düve fiyatı da 127 bin 500 liradan alınıp satılıyor.

BESİLİK ERKEK DANA FİYATI KAÇ LİRA?

ESK'nın yaptığı et ithalatında büyük vurgun! Kiloda 70 cent kimlerin cebine gidiyor? ESK'nın yaptığı et ithalatında büyük vurgun! Kiloda 70 cent kimlerin cebine gidiyor?

Karkas kesim fiyatlarını yakından ilgilendiren besilik erkek dana (200-250 kg) fiyatı da 85 bin 925 lira seviyesinde bulunuyor. Besilik erkek dana fiyatları da geçtiğimiz aylarda sert bir yükseliş yaşamıştı. Besilik erkek dana fiyatlarının yükselmesi, karkas kesim fiyatlarını da yukarı çekmişti. Et ve Süt Kurumu’nun besilik dana ithalatı da iç piyasada fiyatların daha da artmasının önüne geçti.