TARIMDAN HABER ÖZEL / Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, güncel canlı hayvan fiyatlarını yayınladı. Canlı hayvan fiyatları uzun bir aradan sonra yatay bir seyir izlemeye başlamıştı. Ancak en son yayınlanan fiyat listesinde canlı hayvan fiyatlarının yeniden yükselmeye başladığı görüldü.

BUZAĞI FİYATI 1500 LİRA YÜKSELDİ!

Hayvancılıkta buzağı fiyatının seyri canlı hayvan fiyatlarının seyrini de belirliyor. Yakın bir döneme kadar 3-6 aylık buzağı fiyatı 10 bin lira seviyesinde iken, yaşanan fiyat artışından dolayı buzağı fiyatları 50 bin liraya kadar çıkmıştı. Geçen hafta buzağı fiyatlarına 1500 lira daha yeni bir zam gelerek 53 bin 125 lira oldu. Buzağı fiyatı bir önceki hafta 51 bin 625 liraydı.

DAMIZLIK GEBE DÜVE FİYATI 3750 LİRA ARTTI!

Canlı hayvan fiyatları içinde en çok damızlık gebe düve fiyatlarına gelen zam dikkat çekti. 127500 lira seviyesinde bulunan damızlık gebe düve fiyatları bu hafta gelen 3750 lira zamla birlikte 131250 liraya yükseldi.

BESİLİK ERKEK DANA FİYATI DEĞİŞMEDİ

Diğer yandan besilik erkek dana fiyatı değişmedi. Besilik dana ithalatının hızlanması, iç piyasada besilik erkek dana fiyatlarının yükselmesinin de önüne geçti. Besilik erkek dana fiyatı piyasada 86 bin lira civarında bulunuyor.

DAMIZLIK DÜVE FİYATI ARTMADI!

TÜSEDAD: Ağustos ayında yem fiyatları artmayınca süt maliyeti de artmadı! TÜSEDAD: Ağustos ayında yem fiyatları artmayınca süt maliyeti de artmadı!

Canlı hayvan fiyatları içinde bu hafta damızlık düve fiyatı da artmadı. Damızlık gebe düve fiyatı artarken, damızlık düve fiyatı değişmeyerek 96500 lira seviyesinde kaldı.