TARIMDAN HABER ÖZEL / Kırmızı et fiyatları gündemde kalmaya devam ediyor. Alım gücünün düşmesi ve yoğun ithalattan dolayı piyasada büyük bir durgunluk yaşanırken, kesim fiyatları da gerilemeye devam ediyor. Kesim fiyatlarının maliyetinin altına düşmesi üretici açısından istenilen bir durum olmazken, buradaki istikrarsızlık ülke hayvancılığının gelişmesine de engel oluyor.

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, hafta sonları üyelerine yönelik kesim yapıyor. Kesim yapmadan önce de fiyatlar yayınlanıyor. Birliğin en son yayınladığı kesim fiyatları listesine göre inek kesim fiyatı düşerken, holstein ırkı dana kesim fiyatı ise yükseldi.

GÜNCEL KESİM FİYATLARI

İnek kesim fiyatı (199 kg altı) 220 liradan 210 liraya düşerken, dana holstein ırkı (249 kg altı) kesim fiyatı 285 liradan 295 liraya yükseldi. Düve kesim fiyatı ise değişmeyerek 275 liradan kesildi. Diğer ırk dana kesim fiyatı da 310 liradan kesildi.

TÜSEDAD: Ağustos ayında yem fiyatları artmayınca süt maliyeti de artmadı! TÜSEDAD: Ağustos ayında yem fiyatları artmayınca süt maliyeti de artmadı!

Kesim Fiyatı-37