Edirne'de artan maliyetler hayvancılığı bitirme noktası getirirken süt alım fiyatları da beklentilerin altında kaldı. Kentte süt üretimi son 10 yılda yarı yarıya düştü.

Artıgercek.com'un haberine göre, yem, saman gibi maliyetlerdeki artış, yükselen enflasyon ve süt alım fiyatının beklentinin altında kalması besicileri üretimden koparıyor. 410 üyesi bulunan Edirne Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez ise çok sayıda besicinin hayvancılığı bırakması nedeniyle süt üretiminin son 10 yılda yarı yarıya düştüğünü rakamlarla belirtti.

GÜNLÜK SÜT ÜRETİMİ 55 TONDAN 27 TONA İNDİ

10 yıl önce birliğe bağlı üreticilerin günlük süt üretiminin yaklaşık 55-60 ton civarında olduğunu ancak bu rakamın bugün 27 tona düştüğünü vurgulayan Suiçmez, "İki yıl önce 35 tondu ancak maalesef süt üretiminin geldiği nokta burası. Birlikten ayrılma yok ama hayvancılıktan çekilen üreticilerimiz çok olduğu için süt üretimi son 10 yıl içerisinde 55- 60 tondan günlük 27 tona düştü. Genele de baksak her tarafta aynı şekilde ciddi bir düşüş var. Şu anda süt fiyatları da süt üreticisini memnun eden düzeylerde değil" diye konuştu.

Güncel et kesim fiyatları açıklandı! Dana kesim fiyatı değişmedi, kuzu kesim fiyatı arttı! Güncel et kesim fiyatları açıklandı! Dana kesim fiyatı değişmedi, kuzu kesim fiyatı arttı!

'65 HANELİ KÖYDE SADECE ÜÇ HANE HAYVANCILIK YAPIYOR'

Büyükismailçe Köyü’nden Erdal Akgün ise genç nüfusun önlerini görmemeleri nedeniyle tarım ve hayvancılıktan hızla uzaklaştığını söyledi. Çiftçinin, üreticinin sahipsiz kaldığına dikkat çeken Akgün, köylerinde 65 haneden sadece üç hanenin hayvancılıkla uğraştığına dikkat çekti. Akgün, "Hayvancılık bitmiş durumda. Yanlış kararlar işi buraya getirdi. Bu yüzden kimse tarımda kalmak istemiyor, gençler gidiyor" dedi.