TÜDKİYEB Başkanı Çelik: Küçükbaş hayvan sayısının az da olsa artması geriye gitmemesinden daha iyi! TÜDKİYEB Başkanı Çelik: Küçükbaş hayvan sayısının az da olsa artması geriye gitmemesinden daha iyi!

SADETTİN İNAN / Kesim fiyatları düştü, besici zarar ederken, ESK ithalattan taviz vermiyor! Bu hafta ithal 4100 kasaplık hayvan gelecek! Et fiyatlarının düşmesine rağmen ESK’nın ithalattaki rantı kaybetmemek için kasaplık hayvan ithalatını devam ettirmesi dikkat çekiyor. 

BU HAFTA 1100'Ü AVRUPA 3 BİNİ GÜNEY AMERİKA'DAN OLMAK ÜZERE 4100 BAŞ İTHAL KASAPLIK HAYVAN GELECEK!

Bu hafta 1100’ü Avrupa 3 bini Güney Amerika’dan olmak üzere toplam 4100 baş ithal kasaplık hayvan getirilecek. Kesim fiyatlarının düştüğü bir ortamda ESK’nın kasaplık hayvan ithalatını devam ettirmesi, ‘üretici düşmanlığı’ olarak değerlendirilirken, kurum yöneticilerinin yapılan ithalatı ‘sözleşmesi daha önceden yapıldı’ diyerek savundukları kaydediliyor.

ESK’nın Avrupa’dan ithal ettiği 1100 kasaplık hayvan yarın ülkeye giriş yapacak. Güney Amerika’dan ithal edilen 3 bin kasaplık hayvan da hafta sonu limana yanaşacak.

İTHAL KASAPLIK HAYVAN FİRMALARA EMRİVAKİ SATILIYOR!

Kesim fiyatlarının düşmesinden dolayı ithal kasaplık hayvanın firmalar açısından bir cazibesi kalmazken, ithal kasaplık hayvanlar firmalara emrivaki satılıyor.

İTHALAT LOBİSİ RANTTAN TAVİZ VERMEK İSTEMİYOR!

Kesim fiyatlarının düştüğü bir ortamda talep olmamasına rağmen ESK’nın ithalatı devam ettirmesi, buradaki büyük rantı gözler önüne koyuyor.

KASAPLIK HAYVAN İTHALATINA KASIM AYINA KADAR ARA VERİLECEK!

Diğer yandan ESK yetkililerinden alınan bilgilere göre, yarın ve hafta sonu gelecek 4100 baş ithalattan sonra,  kasaplık hayvan ithalatına Kasım ayına kadar ara verilecek. ESK yönetiminin kasaplık hayvan ithalatını tamamen sonlandırmak yerine 3 ay ara vermesi, ithalat politikasından taviz verilmeyeceğini gösteriyor. Bu durum ithalatın, et fiyatlarına karşı regülasyon kapsamında değil büyük ranttan dolayı yapıldığını gözler önüne seriyor.

ÜRETİCİ ALEYHİNE DÖNEN İTHALATI CUMHURBAŞKANLIĞININ ADINI KULLANARAK YAPIYORLAR! 

Canlı hayvan ve et ithalatı konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan, ESK yönetimi tarafından yanlış bilgilendirilirken, ESK’nın üretici aleyhine yürüttüğü ithalatı da Cumhurbaşkanlığının ismini kullanarak sürdürmesi ithalattaki kirli amacı ortaya koyuyor.