SADETTİN İNAN / Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin seçimlerinde derin kriz! Seçimlerin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen son iki yılda 16 bin çiftçi ortağın sessiz sedasız ortaklıktan çıkarılması seçimelerin iptalini gündeme getirdi. Konu mahkemeye taşınırken, gündemdeki iddialarla ilgili bilgi almak istememize rağmen Ramazan Erkoyuncu'nun geri dönüş yapmaması dikkat çekti. 

ORTAKLIKTAN ÇIKARILAN ÇİFTÇİLER KONUYU MAHKEMEYE TAŞIDI!

Hukukçular, ortaklara bire bir bildirim yapılmadan ortaklıktan çıkarılmasının seçimin doğrudan iptalini gündeme getireceğine dikkat çekerken, habersiz bir şekilde ortaklıktan çıkarılan çiftçilerin seçimlerin iptal edilmesi için konuyu mahkemeye taşıması, pancar kooperatifinde yaşanan skandalı gözler önüne serdi. 

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin geçtiğimiz hafta yapılan seçimini mevcut Başkan Ramazan Erkoyuncu kazanmıştı. Seçimlere yoğun bir katılım olurken, Ramazan Erkoyuncu 12 bin 724 oy alırken, Recep Konuk 7 bin 145 oy almıştı.

16 BİN ÇİFTÇİ ORTAKLIKTAN ÇIKARILIRKEN, ÇİFTÇİLİKLE ALAKASI OLMAYAN YENİ ÜYELER ORTAK YAPILDI!

Seçimlerin öncesinde gündeme gelen çiftçi ortakların habersiz bir şekilde ortaklıktan çıkarıldığına yönelik iddialar, seçimden sonra da iyice ayyuka çıktı. İddialara göre Ramazan Erkoyuncu göreve geldikten sonra son iki yılda 16 bin pancar çiftçisinin ortaklık payını ödemedikleri gerekçesiyle ortaklıktan çıkarılırken, bunların yerine de yaklaşık 10 bin civarında yeni ortak yapıldığı kaydediliyor.

ÇİFTÇİ ORTAKLAR GAZETE İLANIYLA ORTAKLIKTAN ÇIKARILDI!

Kooperatif ortaklarının ortaklık payını ödemedikleri gerekçesiyle ortaklıktan çıkarıldığı belirtilirken, bunun çiftçiye doğrudan haber vererek değil sadece ilanen tebligatla yapılması büyük bir skandalı gündeme getirdi.   

Hukukçular, kooperatiflerde ortakların aidatlarını ödemedikleri gerekçesiyle ortaklıktan doğrudan çıkarılamayacağına dikkat çekerken, gündemdeki iddialara göre bu ortaklara bildirimin bile doğrudan değil gazete ilanıyla yapılmasından dolayı bu durumun seçimlerin doğrudan iptalini gerektirdiğinin altını çiziyorlar.

Ticaret Borsalarında yukarı yönlü hareketlilik! İşte güncel hububat fiyatları Ticaret Borsalarında yukarı yönlü hareketlilik! İşte güncel hububat fiyatları

RAMAZAN ERKOYUNCU BİLGİ VERMEDİ!

Geçtiğimiz hafta yapılan seçimleri büyük bir farkla kazanan Ramazan Erkoyuncu’dan gündemdeki iddialara yönelik bilgi almak istememize rağmen kendisine ulaşamadık. Özel kalemine not bıraktığımız halde geri dönüş yapılmadı.

RECEP KONUK’UN KIZ KARDEŞİ DE ORTAKLIKTAN ÇIKARILMIŞ!

Seçimlerde ikinci olan Recep Konuk, kendi dönemlerinde ortakların ortaklık paylarının iptali ile ilgili herhangi bir işlem yapmadıklarını ancak son iki yılda 16 binin üzerinde eski ortağın ortaklıklarının iptal edildiğine yönelik ciddi iddialar bulunduğunu belirterek, bu konuyu mahkemeye taşıdıklarını kaydetti. Yeni üyelerle ilgili de garip durumlar bulunduğunu ifade eden Konuk, yıllardır pancar çiftçisi olan kız kardeşinin bile ortaklıktan çıkarıldığını söyledi.

60 BİNDEN 40 BİNE DÜŞÜRÜLDÜ! 20 BİN ÇİFTÇİ NEDEN ORTAKLIKTAN ÇIKARILDI?

Diğer yandan Pankobirlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Ramazan Erkoyuncu döneminde Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin ortak sayısının 60 binden 40 bine düşürüldüğü kaydediliyor. Ortak sayısının düşürülmesi ve yerine yeni ortakların yapılması, yapılan seçimlerde Ramazan Erkoyuncu’nun seçimleri kazanmasına zemin hazırlarken, bu sistemin bilinçli bir şekilde planlandığına yönelik iddialar ise skandalın boyutunu gözler önüne seriyor.

Yapılan yeni ortakların bir çoğunun çiftçilikle alakasının olmadığı yönündeki iddialar ise kooperatiflerden çiftçinin uzaklaştırılması anlamına geliyor. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin seçimleri mahkemeye taşınırken, mahkemenin iddialara yönelik vereceği karar pancar kooperatifleri için hayati önem taşıyor.

90 YAŞINDAKİ KİŞİLER KOOPERATİFE ORTAK YAPILDI!

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifine 90 yaşındaki kişilerin bile ortak edilmesi dikkat çekti. Ortaklık şartlarını taşıyor olsa bile çiftçilik yapması mümkün olmayan 90 yaşındaki kişilerin kooperatife üye yapılmasının gündemdeki tartışmaları iyice alevlendirdi. 

Yeni Üye