Gıda terörüne karşı mücadele edildiği bir dönemde fakirin ekmeğine göz diken et çetesine karşı neden hiçbir işlem yapılmıyor? Tarım ve Orman Bakanlığı ucuz ette tağşiş yaptıkları tespit edilen firmaları neden teşhir etmiyor? Hükümetin fakir fukaranın et yemesi için başlattığı projeyi suiistimal eden bu firmalarla neden yeniden sözleşme imzalandı? Bu firmalar kimler tarafından korunuyor? Kamuoyu bu soruların cevabını bekliyor.

Meyve ve sebzede yüksek fiyatın önüne geçmek amacıyla hayata geçirilen tanzim satışlar, ette aynı gerekçe ile geçtiğimiz yıl başlatılan ucuz et projesindeki büyük vurgunu gündeme getirdi. Dar gelirli vatandaşların uygun fiyattan et tüketebilmesi için başlatılan uygulamada 7 aracı firma köşeyi dönerken, vatandaşa da hileli et satıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, marketlere hileli et veren firmaları tespit etmesine rağmen bu firmaları teşhir etmedi. Firmalar teşhir edilmediği gibi bir de yeniden sözleşme yapılarak adeta ödüllendirildi.

Ucuz ette aracı firmaların büyük vurgununa karşı Tarım ve Orman Bakanlığı hiçbir işlem yapmazken, bu firmalarla Nisan ayına kadar yeniden sözleşme yapıldığı ortaya çıktı.

Ucuz et uygulamasında Et ve Süt Kurumu'ndan aldıkları kaliteli etleri marketlere teslim etmeyen aracı firmalar, piyasadan topladıkları kalitesiz ve yağlı etleri marketlere verdiler. Hükümetin başlattığı sosyal proje 7 firmanın adeta rant kapısına dönerken, üreticiye de büyük bir darbe vurdu.

Sığır ithalatına verilen 11 milyar dolar süt üreticisine verilmiş olsaydı ülke hayvancılığı ne olurdu? Sığır ithalatına verilen 11 milyar dolar süt üreticisine verilmiş olsaydı ülke hayvancılığı ne olurdu?

SKANDAL İDDİALARI BAKANLIK TESPİT ETTİ AMA ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ!

Gündeme gelen skandal iddialar üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı marketlerde satılan etleri geçtiğimiz ay inceleme altına aldı. Marketlerin farklı şubelerinden alınan etlerde inek eti ve Gıda Kodeksine aykırı bir şekilde yüksek yağ oranı tespit edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın gıda terörüne karşı büyük bir mücadele başlatıldığını söylemesine rağmen Tarım ve Orman Bakanlığı'nın fakirin ekmeğine göz diken et çetesine karşı hiçbir işlem yapmaması büyük bir çelişki olarak görülüyor.

BAKANLIKTAN UCUZ ETTE TAĞŞİŞ YAPAN FİRMALARA BÜYÜK KIYAK!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sözleşmeye aykırı hareket ederek marketlere hileli et teslimi yapan bu firmaları teşhir etmesi beklenirken tam aksine bu firmalarla yeniden sözleşme yaparak ödüllendirdiği ortaya çıktı. Vatandaş lehine başlatılan sosyal projeyi kendilerine rant kapısına çeviren firmalarla yeniden sözleşme imzalanması sektörde büyük tepki çekerken, 'yandaş firma' iddialarını da gündeme getirdi.

UCUZ ETİN ZARARI MİLLETE RANTI 7 FİRMAYA!

Ucuz et uygulamasında vatandaş hileli et tüketirken, aracı firmaların da yapılan suiistimalden dolayı kısa sürede 150 milyon liranın üstünde haksız kar elde ettiği tahmin ediliyor. Buna karşılık Et ve Süt Kurumu da aylık ortalama 50 milyon lira zarar etti. İyi niyetle başlatılan projede istenilen amaca ulaşılamazken, Et ve Süt Kurumu'nun zararı destek bütçesinden karşılanacak, rantı da 7 firma arasında paylaşıldı.

TARIMDANHABER