Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ile eski Bakan Vahit Kirişçi arasında yaşanan Audi A8 Long makam aracı krizine yönelik kulis haberimiz kamuoyunda ciddi bir yankı uyandırdı. Sosyal medyada TT olurken, gündemde en tartışmalı konuların başında geldi.

Kulis haberimiz, İbrahim Yumaklı ve Vahit Kirişçi tarafından yalanlanamazken, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden ise dar kapsamlı bir açıklama yapılarak, iddiaya konu aracın Tarım ve Orman Bakanlığının envanterinde bulunmadığı belirtildi.

Ancak Vahit Kirişçi’nin Bakan iken kullandığı, görevden ayrılırken de yanında götürdüğü Audi A8 Long aracın devletin hangi envanterinde kayıtlı olduğuna dair ise hiçbir bilgi verilmedi!

Aslında tam da böyle bir açıklama bekliyordum. Çünkü yaşanan skandalın üstü başka türlü bir açıklama ile örtülemezdi!

Yalan haberlerle mücadele etmek için İletişim Başkanlığının bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin buna alet edilmesi gerçekten üzücü bir durum!

Kurumlara olan güven işte bu şekilde yok ediliyor!

Çünkü Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yaptığı kısa açıklama ile aslında bizim kulis haberimizi yalanlamadı, tam aksine Tarım Bakanlığında makam aracı saltanatının kılıfına nasıl uydurulduğunu, bu araçların tasarruf tedbirleri kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığından nasıl kaçırıldığını belgelemiş oldu.

Sadece Kirişçi'nin götürdüğü Audi A8 Long makam aracı değil, Bakanlık özel kalem bünyesinde görünen 60'a yakın makam aracının neredeyse 40-45'i de Bakanlık envanterinde görünmez. Çünkü bu araçlar, ya Jokey Kulübüne ya da Orman Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne kiralattırılmıştır. Onun için Bakanlık kayıtlarında görmeniz mümkün değil. 

Bakan Yardımcılarının uhdesindeki makam araçlarını da hesaba kattığımızda sadece Bakanlık katındaki Bakan, Bakan Yardımcısı ve danışmanların kullandığı makam araç sayısı 80'e çıkıyor. Bu araçların da çoğu yukarıda ismini verdiğimiz kurumlara kiralattırılmıştır.

Envanterde göremezsiniz! 

Ancak Bakanlık envanterinde görünmüyor diye bu araçların kullanılmadığı anlamına gelmez. İşte Bakan, Bakan Yardımcıları ve danışmanlar bu yolla kamuda tasarruf tedbirleri uygulanmasına rağmen makam aracı saltanatından hiç taviz vermiyorlar. Bu yolla Maliye Bakanlığından da gerçekleri saklayabiliyorlar! 

Kirişçi'nin olay olan Audi A8 Long makam aracı da aynı şekilde Jokey Kulübü tarafından HDY Filo'dan kiralanmış bir araçtır. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından satın alınan veya kiralanan bir araç olmadığı için elbette Bakanlık envanterinde görünmez.

Bu araç sadece bugün değil, Vahit Kirişçi Bakan iken de Bakanlık envanterinde görünmüyordu. Yani Bakanlık envanterinde görünmüyor diye Kirişçi'ye bu araca el koyma hakkı mı veriyor? 

Anlamış değilim! 

Burada açıkça kılıfına uydurma durumu var, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de buna alet ediliyor!

Hadi onu geçtim, Vahit Kirişçi götürdüğü için mevcut Bakan İbrahim Yumaklı’ya yeniden kiralanan Audi A8 Long makam aracı da Bakanlık envanterinde görünmüyor. Çünkü o da Jokey Kulübü tarafından HDY filodan kiralanan bir araç!  

Şimdi biz desek ki; 'İbrahim Yumaklı Audi A8 Long makam aracına biniyor' Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'ne göre bu da yalan haber! Çünkü Yumaklı'nın kullandığı makam aracı da Bakanlık kayıtlarında görünmüyor.

Yani dostlar, ortada aslında kulis haberimizde gündeme getirdiğimiz skandaldan daha büyük bir sorunumuz var. Bakanlık gibi önemli görevlerde bulunmuş ve kamu kaynakları konusunda çok hassas olması gereken isimler, kendi şatafatları için gerçekleri milletin gözünden kaçırmak için işi kılıfına uydurmaktan bile çekinmiyorlar! 

Vahit Kirişçi, çıkıp milletten özür dileyerek kanunlara aykırı bir şekilde kullandığı Audi A8 Long makam aracını Tarım Bakanlığına iade edeceği yerde, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi üzerinden gerçeklerin üstü örtülmeye çalışılıyor.

Vahit Kirişçi, demek ki kanunsuz bir şekilde o araca binmeye devam edecek!

Ne diyelim herkes kendine yakışanı yaparmış!   

Not: Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yaptığı açıklama, ne Tarım ve Orman Bakanlığının sosyal medya hesaplarından ne de Yumaklı ve Kirişçi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılmadı. Bu açıklamaya sahiplenmemeleri bile her şeyi anlatmıyor mu?