Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Antalya’da eğitime alınan ilk Tar-Gel grubu çalışanları ile Toç Bir-Sen Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri mesai bitiminde düzenledikleri geniş katılımlı bir istişare toplantısında bir araya geldi. Genel Başkan Kaya yetkili sendika olarak Tar-Gel çalışanları için verdikleri mücadeleye karşın diğer sendikalara meydan okudu.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca Antalya’nın Kemer ilçesinde 26-28 Kasım 2014 tarihlerinde eğitime alınan ilk Tar-Gel grubu çalışanları ile Toç Bir-Sen Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri mesai bitiminde bir araya geldi. 25 İlden 300 civarında TAR-GEL temsilcisinin katıldığı eğitim programı bitiminde 20:00 ile 23:00 saatleri arasında üyelik durumu gözetilmeksizin herkese açık müzakere toplantısı düzenlendi.
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE DESTEK DEĞİL, KÖSTEK OLDULAR
Toç Bir-Sen Genel Merkezi tarafından kiralanan toplantı salonunda gerçekleştirilen ve üyelik durumu gözetilmeksizin tüm Tar-Gel temsilcilerinin davet edildiği ve yoğun katılımın olduğu toplantıya Genel Başkan Günay Kaya, Genel Başkan Vekili Sabri Kızılkaya ve Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Öztürk ile Şahin Değirmen katıldı. Toplantıda Tar-Gel personelinin sorularını da cevaplayan Genel Başkan Günay Kaya, bugüne kadar Tar-Gel personelinin sorunlarının çözümünde Toç Bir-Sen’in verdiği mücadeleye ve diğer sendikaların bu sorunların çözümünde destek olmak bir yana köstek olduklarına değinerek; “Bu toplantının aslında hizmet kolundaki diğer sendika başkanlarının da katılımıyla, Tar-Gel temsilcilerinin moderatörlüğünde ve hakemliğinde gerçekleştirilmesi çok daha önemli ve anlamlı olurdu. Siz Tar-Gel personelimiz için verdiğimiz büyük mücadelede ve kazanımlarımızda diğer sendikalar destek olmak bir yana köstek oldular. Bugün söylenecek çok söz var; fakat diğer sendika başkanlarının bugün burada olmamaları nedeniyle söylemiyorum” dedi.
KADRO SORUNUNU BİZ ÇÖZDÜK, KÖYDE İSTİHDAM SORUNUNU DA BİZ ÇÖZECEĞİZ
Yaklaşık 10 bin Tar-Gel personelinin kadro almasının Toç Bir-Sen'in ve Memur-Sen'in başarısı olduğunu, mesleki ve özlük haklarına ilişkin sorunların da yine Toç Bir-Sen tarafından çözüleceğinin altını çizen Genel Başkan Günay Kaya; “Bugüne kadar Tar-Gel çalışanlarımız adına hiçbir kazanım elde edemeyenler, bugün Toç Bir-Sen’in büyük mücadelelerle elde ettiği birçok kazanıma ilkesizce sahip çıkmaya çalışmaktadır. Biz Toç Bir-Sen olarak Köy-Mer sürecinden 1 Ocak 2007 ‘deki Tar-Gel sürecine, 1 Ocak 2007’de başlayan Tar-Gel sürecinden bugüne kadar daima Tar-Gel çalışanı kardeşlerimizin yanında olduk ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. 10 bin civarındaki mesai arkadaşımızın meslektaşımızın, çalışanımızın, üyemizin kadro alması da tamamen bir TOÇ BİR-SEN ve Memur-Sen başarısıdır.
Yetkili sendika Toç Bir-Sen olarak gerek Toplu Görüşme masalarında, gerek bakanlık içi, gerek bakanlık dışı aktörlerle Tar-Gel projesi ve Tar-Gel personelinin kadro sorununu teferruatlı bir biçimde anlatarak kadroyu aldık. Şimdi diğer bir sorun olan köyde istihdamında bitirilerek, arkadaşlarımızın emsal meslektaşları ile eşit şartlara kavuşması için verdiğimiz mücadeleyi de yılmadan büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Sorun yetkili sendika olarak Toç Bir-Sen’in sorunudur ve bu yetkinin sorumluluğuyla siz Tar-Gel personeli kardeşlerimiz mesleki haklarınıza kavuşuncaya kadar da mücadelemiz devam edecektir” dedi.
Genel Başkan Kaya, hem kadro, hem de projeden kaynaklanan mesleki ve özlük hakların kaybın giderilmesine dönük Toç Bir-Sen’in samimi ve özverili mücadelesi ortadayken birilerinin bu mücadeleler ile elde ettikleri kazanımlara sahip çıkmaya çalışmalarını ise ahlaki değerlerle bağdaştıramadıklarını belirtti. Üç saat süren ve büyük ilgi gören müzakere toplantısı Genel Başkan Günay Kaya’nın Tar-Gel temsilcilerinin sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.