TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım ve Orman Bakanlığı, büyükbaş hayvancılıkta kulak küpesini tek bir birlik üzerinden yapılması için çalışma yaparken, Bakanlığın kooperatif ve diğer örgütleri devreden çıkarması tekelleşme kaygısı gündeme gelmişti. Bakanlığın diğer örgütlerin görüşünü almadan bu görevi örgütlülük ağını gerekçe göstererek doğrudan Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğine vermek istemesi dikkat çekmişti.

DAMIZLIK BİRLİĞİ KENDİSİNE GÜVENEN BİRLİK VARSA BİZ ÇEKİLMEYE HAZIRIZ DEMİŞTİ!

Tarımdan Haber’in gündeme getirdiği ‘kulak küpesinde tekelleşme kaygısı’ haberi üzerine Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, tekelleşme kaygısına itiraz ederek, kulak küpesinin hayvancılıkta milli bir mesele olduğunu, dağınık bir durumda küpeleme işinin sağlıklı yapılamadığını ve bundan dolayı tek bir örgüt tarafından yapılmasının önemine işaret etmişti. 

Özcan, bu işi Türkiye genelinde yapabilecek başka bir birlik varsa kendilerinin çekilmeye hazır olduklarını kaydetmişti. 

SÜT BİRLİĞİ BİZ DE TALİBİZ! TÜRKİYE GENELİ KÜPELEME İŞİNİ YAPABİLİRİZ!

Özcan’ın bu açıklaması üzerine Tarımdan Haber’e değerlendirmelerde bulunan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, kulak küpesinin Türkiye genelinde tek bir örgüte verilecekse buna kendilerinin de talip olduğunu ve örgütlülük ağının buna müsait olduğunu belirterek, “Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği olarak Türkiye’nin tamamında kulak küpesine talibiz. Merkez Birliği olarak ülke genelinde küpeleme işini çok rahat yapabiliriz” dedi.

Özcan’ın, ‘Türkiye genelinde küpelemeyi yapacak başka bir örgüt varsa biz çekilmeye hazırız’ açıklaması üzerine Keskin’in yaptığı bu açıklama, Bakanlığın kulak küpesinde adrese teslim çalışmasında tansiyonu daha da yükseltti.

KULAK KÜPESİNİ ALACAK MERKEZ BİRLİĞİ BÜYÜK BİR AYRICALIK ELDE EDECEK!

Kulak küpesini Türkiye genelinde alacak olan Merkez Birliği, büyük bir ayrıcalığa sahip olmuş olacak. Kulak küpesinin ücreti, Bakanlık tarafından doğrudan süt üreticisi ve besicinin desteğinden kesilerek 3 ayda bir birliklerin hesabına yatırılacak.

Damızlık düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatları kaç lira oldu? Güncel canlı hayvan fiyatları… Damızlık düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatları kaç lira oldu? Güncel canlı hayvan fiyatları…

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan’ın açıklamalarının ardından Bakanlığın kulak küpesindeki tavrı merak ediliyor.