Hediyelik olarak en çok tercih edilen çiçekler arasında yer alan para çiçeği, zarif görünümü ve kolay bakımı ile bilinmektedir. Manevi açıdan da özel bir değere sahip olan bu çiçek, arama motorları aracılığı ile sık sık sorgulanmaktadır.

Kayseri Şeker'den dikkat çeken panel! Kayseri Şeker'den dikkat çeken panel!

‘Pachira çiçeği’ olarak da bilinen para çiçeğinin bazı batıl inançlarda önemli bir yere sahip olduğundan bahsedilir. Peki, para çiçeğinin özellikleri nelerdir? Para çiçeğinin bakımı nasıl yapılmalıdır? İşte para çiçeğine dair merak edilen tüm detaylar…

PARA ÇİÇEĞİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Para çiçeği ile ilgili olarak arama motorları üzerinden sıklık ile sorgulanan konu başlıklarından biri de bitkinin özellikleri ile ilgilidir. Öncelikle bu bitkinin bir süs bitlisi olarak tercih edildiği ve kapalı mekanlarda bakıldığını belirtmek gerekir.

Para çiçeği bitki formunda olması halinde fazlaca büyümez. Ancak bitkinin ağaç formunda iken 15 metreye kadar uzayabildiği bilinir. Ek olarak tüm sene boyunca yapraklarını koruyabilme gibi bir özelliğe sahip olan para çiçeği, genel olarak pembe ve beyaz renkli çiçekleri ile dikkat çeker. Para bitkisinin çiçeklerinin geç saatlerde açtığı bilinir.

PARA ÇİÇEĞİNİN ANLAMI NEDİR?

Sukulent familyasının üyelerinden olan para çiçeği, bolluk ve bereketi, yanı sıra şansı temsil eder. Kolay bakımı ile öne çıkan bu bitkinin özellikle yeni iş, yeni ev, doğum gibi durumlarda hediye edilmesi tavsiye edilir.

PARA ÇİÇEĞİNİN BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

Para çiçeği ile ilgili olarak en çok merak edilen konu başlıklarından biri de çiçeğin bakımı ile ilgilidir. Bu çiçeğin doğru bir şekilde gelişim gösterebilmesi için nelere dikkat edilmesi gerektiği birçok kişi tarafından arama motorları aracılığı ile sorgulanmaktadır.

Para çiçeğinin bakımı, birçok çiçek türüne kıyas ile oldukça basittir. Yine de bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Para çiçeği bakımının en önemli noktalarından biri saksı seçimidir. Kil ya da seramik saksıya ihtiyaç duyan bu bitki, bu sayede çok daha verimli bir şekilde gelişim gösterecektir. Yanı sıra saksının geniş olması, bitkinin köklerinin zarar görmemesi açısından son derece önemlidir.

Para çiçeği doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Bu çiçek için mutlaka yarı gölge alanların tercih edilmesi gerekir. Yanı sıra para çiçeğinin gelişiminde sulamaya da dikkat edilmesi gerekir. Nemden hoşlanan bu bitkiye toprağı kurumadan su verilmelidir.

PARA ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Doğada bulunan birçok bitkinin çok çeşitli faydalarının olduğu bilinmektedir. Bu kapsamda para çiçeği ile ilgili yapılan çalışmalar, bu bitkinin de olumlu yanlarının olduğunu gözler önüne sermiştir.

Para çiçeğinin hikayesine göre seneler önce bu bitkiyi alan bir adam bitkinin toprağına para koyar ve sonrasında zengin olabilmek adına her gün çiçeğin başında dua eder. Başında dua ettiği çiçeğin bakımı ile de yakından ilgilenen bu adam kısa süre sonra zengin olur. Bu neden ile bu çiçeğin bolluk ve bereketi temsil ettiğine inanılır.

Feng Shui felsefesinde önemli bir yere sahip olan para çiçeğinin pozitif enerji yaydığına inanılır. 7 yapraklı para çiçeğine ender rastlanıldığı için çiçeğin o versiyonunun uğurlu olduğu düşüncesi hakimdir. Çünkü para çiçeği genel olarak 5 ya da 6 yapraklıdır.

Para çiçeği ortama pozitifi enerji yaymasının yanı sıra hava temizliğinde de aktif olarak rol alır. Rutubet karşıtı olan bu bitkinin; kuş, kedi, köpek gibi evcil hayvanlar açısından herhangi bir zararı bulunmamaktadır.