1 yıl önce Giresun

Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, fındık üretiminde hasat işleminden sonra fındığın patozla tanelenmesi esnasında atık olarak çıkan fındık zurufunun değerli bir organik madde kaynağı olduğuna dikkat çekerek, "Fındık zurufunu kompost yaparak fındık ve sebze bahçelerinde doğal gübre olarak kullanabiliriz" denildi. 

1 yıl önce Hayvancılık

Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele projesi kapsamında yürütülen 2023 yılı sonbahar şap aşılama kampanyası 1 Eylül'de Türkiye genelinde başlıyor. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada şap aşılama kampanyasının 01 Eylül 2023 tarihinde başlayacağını ve 17 Kasım 2023 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi.

1 yıl önce Tarım

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, yağlık ayçiçeğinde halen kg başına 70 kuruş olan fark ödemesi desteğinin en az 2 liraya çıkarılması gerektiğini belirtti. Sarıbal, ayrıca Trakyabirlik, Karadenizbirlik, Çukobirlik ve Konya Şeker ayçiçek alımlarında kamu bankaları tarafından finansman sağlanmasını istedi. 

1 yıl önce Eskişehir

Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, TMO ile görüşme yaparak çiftçilerin prim desteklerini daha kolay alabilecekleri bir yöntem üzerinde çalışma yaptıklarını açıkladı.

1 yıl önce Hayvancılık

Sarayönü Gözlü Tarım İşletmesi'nde reforme 2 bin 394 koyun satışa sunuldu. Söz konusu koyunlar canlı ağırlık üzerinden partiler halinde açık artırma usulü ile satılacak. Reforme koyunların satış ihalesi 6 Eylül'de yapılacak. 

1 yıl önce Tarım

Birçok üründe açıklanan alım fiyatları çiftçinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Konyalı çiftçi Hacı İyilik, ayçiçeği, mısır ve şeker pancarının ekili olduğu tarlalardan yetkililere seslenerek, "Ülkede kur korumalı ile birilerinin faize koyduğu para döviz karşısında korunuyorsa benim ürettiğim mısır, ayçiçeği, şeker pancarı kur karşısında neden korunmuyor?” diye sordu.

1 yıl önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, depremzede çiftçilerin merakla beklediği İPARD projelerine ilave hibe desteğinin verileceğini duyurarak, “207 projenin 490 milyon TL olan toplam hibe desteği 710 milyon TL’ye yükseltilecek” dedi.

1 yıl önce Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen kurum ve kuruluş başkanlarıyla bir araya geldi. Tarım ve hayvancılık sektörünün sorunlarını dinleyen Yılmaz, “Tarım hiçbir zaman modası geçmeyecek bir sektördür" dedi.

1 yıl önce Çiftçi

Trakya’da kuraklık ayçiçek üretimini vurdu. Bölgede verim kaybının yüzde 50’yi aşacağı, özellikle sulama yapılmayan arazilerde verimin yüzde 70 düştüğü belirtiliyor. Babaeski Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan, “Buradaki en büyük sorunlardan biri de çiftçilerin büyük kısmının 145 kodlu ABD menşeili firmanın yeni tanıttığı tohumu ekmesi. Bu tohum kuraklığa uyum gösteremedi, iklim şartlarına uymadı” dedi.

1 yıl önce Tarım

Ticaret Borsasında geçtiğimiz hafta hububat fiyatlarındaki hareketlilik dikkat çekti. Makarnalık buğday fiyatları yükselirken, ekmeklik buğday fiyatlarında bir değişiklik olmadı. Arpa ve mısır fiyatları da ortalama fiyatı aynı kaldı.