1 yıl önce Tarım

Soğan üreticisi geçen yıl tarlada en düşük 5,5 liradan sattığı soğanını bu yıl 3 liraya bile satamıyor. Soğan ihracatı açılmazsa soğanlar ya tarlada çürümeye terk edilecek ya da derelere dökülecek. Bunun için soğan üreticisi acilen soğan ihracatının açılmasını bekliyor.

1 yıl önce Güncel

Sütte kaptan köşkü yine sanayiciye teslim edildi! Tepkilerin odağındaki Harun Çallı Ulusal Süt Konseyi’nin 7’nci olağan genel kurulunda aday olmazken, USK Yönetim Kurulu Başkanlığına Eker Süt’ün temsilcisi Abdülhamit Can seçildi. USK Başkanlığına ASÜD Başkanı Harun Çallı’nın aday olmayarak yerine ASÜD Başkanvekili Abdülhamit Can’ın seçilmesi dikkat çekerken, sütte yeni dönemde de sütü binbir zahmetle üreten üretici değil sanayici kesimi söz sahibi olacak.

1 yıl önce Tarım

Gıda fiyatları sürekli artarken, çiftçinin ürününün para etmemesi dikkat çekiyor. Açıklanan mısır alım fiyatında olduğu gibi domates üreticisi de ürününün para etmemesinden şikayetçi. Çiftçinin geçen yıl 2,9 liradan sattığı domatesi, bu yıl tüccar 3 liraya bile almaya nazlanıyor. Üretici ürettiği domatesi stoklama veya bekletme imkanı olmadığı için çaresiz tüccarın belirlediği düşük fiyattan satmak zorunda kalıyor.

1 yıl önce Hayvancılık

Yaz aylarında talebin düşmesi ve ithalattan dolayı baskılanan kesim fiyatları sonbaharın gelmesiyle birlikte yükseliş trendine girdi. Ağustos ayının ikinci haftasından sonra düşüş trendini yukarıya çeviren et fiyatları sonbaharla birlikte daha belirgin yükselmeye başladı.

1 yıl önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destekleme ödemesi kapsamında bugün çiftçiye 29 milyon 85 bin lira ödeneceğini bildirdi. Bugün ödemesi yapılacak tarımsal destek ödemelerinin tamamı Uzman Eller Proje desteği ödemelerinden oluşuyor.

1 yıl önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Milas yağlı zeytini Avrupa Birliğinden (AB) coğrafi işaret tescili aldı. Bakan İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin coğrafi işaretli tarım ürünlerinin değerini artırmak için uluslararası arenada çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

1 yıl önce Güncel

Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hamurcu, tarımda ve tarımsal sanayide uçtan uca üretimin her aşamasında çiftçinin ve tüketicinin yanında olan Tarım Kredi Grubu'na güvenen 2.675.408 yatırımcıya teşekkür etti.

1 yıl önce Güncel

Kamuya ait 15 şeker fabrikasının çatı kuruluşu olan TÜRKŞEKER, 613 geçici işçi alımı yapacak. TÜRKŞEKER'e alımı yapılacak geçici işçilerle ilgili şartlar 11 Eylül'de İŞKUR tarafından yayınlanacak. Geçici işçi alımı başvuruları ise 11-15 Eylül tarihleri arasında İŞKUR'a yapılacak. Geçici işçiler yılda en fazla 6 ay çalışacaklar. 

1 yıl önce Hayvancılık

Ticaret Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu’nun talebi üzerine yılsonuna kadar 5 bin ton kuzu karkas etinin ihracatına izin verdi.

1 yıl önce Desteklemeler

2023 yılı mazot gübre desteğinin ödeneceği tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 2024 yılında ödenecek mazot gübre desteğinin 2023 yılı ekim ayında ödeneceğini bildirdi.