1 yıl önce Desteklemeler

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal desteklerle ilgili yeni bir metodoloji üzerinde çalıştıklarını belirterek, desteklerin etki analizleri üzerinden güncelleneceğini dile getirdi. Ancak Yumaklı'nın, tarımsal desteklerin güncellenmesiyle ilgili Vahit Kirişçi döneminde başlayan ve kendisinin döneminde sonuçlandırılan çalışmanın neden hayata geçirilmediğine yönelik bir bilgi vermemesi, desteklerin güncellenmesiyle ilgili çalışmanın sil baştan yeniden mi yapılacak sorusunu gündeme getirdi.

1 yıl önce Çankırı

Çankırı'da hayata geçirilen proje ile çiftçiler, yüzde 70 hibeli olarak güneş enerji sistemi ile üretim yapacak. Üretime büyük destek sağlayacak projeye çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

1 yıl önce Tarım

Hububat fiyatları, Ticaret Borsalarında geçtiğimiz hafta sakin bir seyir izlerken, makarnalık buğday fiyatı 500 lira artı. Buna karşılık arpa ve mısır fiyatları ise düştü. Buğday, arpa ve mısır fiyatı yeni haftaya kaç liradan başladı? Ticaret Borsaları ve TÜRİB hububat fiyatlarını takipçilerimiz için derledik.

1 yıl önce Desteklemeler

2023 yılı tarımsal destekleri belli olurken, sürü yöneticisi yani çobanlık desteği de 30 bin liraya çıkarıldı. Peki, çobanlık desteğinden kimler nasıl ve hangi şartlarda faydalanabilecek? 

1 yıl önce Tarım

Tarım Bakanlığı kayyum skandalı ile çalkalanıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık müfettişlerinin tespit ettiği yolsuzluklara rağmen İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine yönelik aldığı kayyum kararını geri çektiği ortaya çıktı.

1 yıl önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmalarıyla yıllık bal üretimi 118 bin tona, arılı kovan sayısı 8,9 milyona çıkan Türkiye’nin aracılık ile ilgili tüm bilgilerine ‘Türkiye Arıcılık Haritası’ndan ulaşılabiliyor.

1 yıl önce Tarım

Şeker fabrikalarında yeni kampanya dönemi başlamasına rağmen TÜRKŞEKER'in pancar alım fiyatını açıklamaması tepkilere neden olurken, bu tepkileri gizlemek için de fabrikalarda düzenlenen kampanya törenleri sessiz sedasız yapılmaya başlandı. 

1 yıl önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatlarından dana kesim fiyatı sabit kalırken, kuzu kesim fiyatları 5 lira arttı. Dana kesim fiyatının 240 liranın üstüne çıkarak son bir haftada burada sabit kalması kesim fiyatlarının önümüzdeki süreçte yükselişini sürdüreceği şeklinde değerlendiriliyor. 

1 yıl önce Tarım

Gübre fiyatları artmaya devam ediyor. Ağustos ayına göre DAP ve NPK gübre fiyatlarına kısmi zamlar gelirken firmaların Eylül ayı fiyat listesinde üre gübresiyle ilgili bir artış görünmüyor. Ancak son günlerde üre gübresinde dünya fiyatlarının yükselmesi bu gübreye de yeni zamların geleceğini gösteriyor.

1 yıl önce Tarım

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık fiyatları ile ilgili açıklama yaparak üreticileri düşük fiyattan fındık satmamaları konusunda uyardı. Fındık fiyatlarının toparlanarak 110 lira seviyesine çıktığını belirten Karan, "Piyasa 120 lirayı test etmek isteyebilir ama benim şahsi görüşüm 115 lira seviyelerine kadar çıkabilir yönünde” dedi.