1 yıl önce Tarım

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), çiftçiden aldığı ve ithal ettiği hububatın satış fiyatını açıkladı. Ekim ayı satış fiyatına göre ekmeklik buğday 8500 lira ile 9350 liraya, makarnalık buğday ise 9900 lira ile 10200 liradan satılacak.

1 yıl önce Tarım

Çiftçinin dört gözle beklediği pancar alım fiyatını bugün açıklandı. Stratejik ürünlerin başında gelen şeker pancarı alım fiyatının düşüklüğünün yanında açıklanış şekli de çiftçiyi şok etti.

1 yıl önce Pankobirlik

Tarım ve  Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, aylardır beklenen 2023 yılı pancar alım fiyatını açıkladı. Pancar çiftçisi en düşük 2200 lira beklerken, Bakan Yumaklı, pancar alım fiyatını kota tamamlama primi dahil 1855 lira olarak açıkladı. Açıklanan alım fiyatı, pancar çiftçisinde büyük bir hayal kırıklığına neden oldu.

1 yıl önce Güncel

Gübretaş Genel Müdürlüğüne asaleten atama yapıldı. Bu göreve daha önce vekaleten getirilen Aytaç Onkun, Gübretaş Genel Müdürlüğüne asaleten atandı.

1 yıl önce Tarım

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğünün Elit Arap tayı satışı kapsamında 3 milyon liraya satışı yapılan Karanimo'nun satışının iptal edildiği duyuruldu. 

1 yıl önce Uşak

Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, süt sığırı yetiştiriciliği kursu başlattı. Süt sığırı yetiştiriciliği kursu il müdürlüğünde 10 gün (80 saat) sürecek.

1 yıl önce Kırklareli

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2023 yılı zeytinyağı fark ödemesi desteği ile ilgili bir duyuru yayınladı. İl müdürlüğünden yapılan duyuruda Kırklareli 2023 yılı zeytinyağı fark ödemesi desteği icmallerinin askıya çıktığı belirtildi.

1 yıl önce Ağrı

Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yaptığı açıklama ile yem bitkileri üretim projesi kapsamında yüzde 50 hibe ile ‘tritikale ve macar fiğ’ tohumu desteğine müracaatların başladığını duyurdu. 

1 yıl önce Tarım

TÜRİB, 2023 yılı üçüncü çeyreğine ait ELÜS piyasası istatistiklerini açıkladı. ELÜS piyasası istatistiklerine göre, 2023 yılının 3’üncü çeyreğinde 2022 yılının aynı dönemine göre işlem gören buğday ve ayçiçeği miktar olarak düşerken, işlem miktarı en yüksek artan ürün ise mısır oldu.

1 yıl önce Gıda

Hileli gıda üreterek halk sağlığını tehlikeye atan firmalar 18 aydır ifşa edilmeyerek, halktan gizlenirken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda denetimlerinde ‘farkındalığı artırmak için’ eş zamanlı denetim başlattıklarını duyurdu.