1 yıl önce Giresun

Giresun'da çiftçiye yüzde 50 hibe destekli buğday ve arpa tohumluğu dağıtıldı.

1 yıl önce Gıda

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 Ocak'tan bugüne kadar 1 milyon 16 bin 980 gıda denetimi gerçekleştirildiğini belirterek, "İnsan sağlığını tehdit eden üretim ve satış yaptığı belirlenen 159 firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi. Tarım Bakanlığının taklit ve tağşiş listesini 19 aydır yayınlamayarak, savcılığı suç duyurusunda bulunan 159 firmayı halktan gizlemesi ise dikkat çekiyor.

1 yıl önce Hayvancılık

Kars'ta Digor Ziraat Odası Başkanlığının projesi kapsamında hayata geçirilen "Buğday, Mısır, Arpa ve Tritikale Ezme Yem Tesisi" çiftçiye hizmet vermeye başladı.

1 yıl önce Tarım

Buğday, arpa ve mısır fiyatlarının seyri yakından takip ediliyor. Ticaret Borsaları ve TÜRİB verilerine göre, buğday ve arpa fiyatlarında uzun süredir devam eden durgunluk, geçtiğimiz hafta biraz olsun hareketlendiği görülüyor. Günlük ve haftalık verilere göre buğday fiyatları yukarı yönlü bir hareket izlerken, aynı hareketlilik mısır fiyatlarında görülmedi. Güncel (23 Ekim) hububat verilerine yönelik detaylar haberimizde...

1 yıl önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun canlı hayvan ve karkas et ithalatı yaptığı ülkelerin arasına Fransa da eklendi. Polonya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’nden karkas et ve canlı hayvan ithal eden ESK, bundan böyle Fransa’dan da karkas et ithal edecek. Fransa'dan ithal edilen karkas et diğer ülkelere göre daha kaliteli olmasından dolayı doğrudan market ve kasaplara verilmeye başlandı. Bu da kesim fiyatlarını düşürürken, yerli üreticinin de zarar etmesine neden olacak. 

1 yıl önce Tarım

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, zeytin alımını doğrudan üreticiden değil de tüccar üzerinden alacak olması tepkiye neden oldu. Bursa'da 6 ilçenin ziraat odası başkanları ortak basın toplantısı yaparak, Tarım Kredi Kooperatifi’nin bu yıl tüccar aracılığı ile zeytin alımı yapacağını duyurmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, "Tarım Kredi tüccarın değil, üreticinin haklarını korumak üzere kurulmuştur" dedi.

1 yıl önce Tarım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son 10 yılda dünyada en çok fiyatı artan tarım ve hayvancılık ürünlerine yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Allah da bize böyle kıymetli bir toprak vermiş. Bunun kıymetini bilip, tarım ve hayvancılığı başımızın üstünde taşımalıyız" dedi.

1 yıl önce Hayvancılık

Hükümetin tarım ve hayvancılık politikaları üretimi bitirme noktasına getirdi. Bakanlık kırmızı et üretiminin gelecek yıl yüzde 5 azalacağını tahmin etti. ETBİR Başkanı, “Yerli üretim baltalandı, kriz yıllarca sürecek” dedi.

1 yıl önce Hayvancılık

Türkiye Yüzyılını üreticinin yüzyılı yapacaklarını iddia eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yerli üreticiye bir darbe daha vurmak için ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile Başdanışmanı Mücahid Taylan’ı Güney Amerika’ya 10 günlüğüne et ithalatı gezisine gönderdiği ortaya çıktı. Kayhan ve Yumaklı’nın başdanışmanı Avrupa ülkelerinin ardından Güney Amerika ülkelerinden de canlı hayvan ve et ithalatı için görüşmeler yaparak, önümüzdeki hafta Ankara’ya dönmeleri bekleniyor. 

1 yıl önce Hayvancılık

CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Et ve Süt Kurumu’nun kapalı devre yaptığı et ithalatına yönelik ağır iddialarda bulundu.