11 ay önce Tarım

Pamuk ve mısır fiyatlarının bu yıl çiftçiyi mağdur etmesi, çiftçiyi bu ürünlerin üretiminden uzaklaştırmasına neden oldu. Pamuk ve mısırda yaşanacak kayışlar TMO tarafından da belgelendi.

11 ay önce Kahramanmaraş

Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçiye şehirdeki atıl tarım arazilerinin üretime dahil edilmesi amacıyla yüzde 50 hibe destekli mercimek tohumu desteği verecek.

11 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destek ödemesi kapsamında açıklama yaptı. Yumaklı, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada çiftçiye bugün 783 milyon 465 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin yapılacağını bildirdi.

11 ay önce Tarım

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yıllarca Gübretaş’ta Genel Müdürlük yaptığını belirterek, “Gübre fiyatlarında bir eksilme mi oldu yoksa çiftinin ulaşamadığı bir gübre fiyatı mı var?” dedi.

11 ay önce Güncel

TİGEM, milletvekilinin oğluna kiraya verdiği araziyi 1,5 yıldır geri alamıyor. Konu mahkemeye taşındı! Eski milletvekilinin oğlunun şirketi ile yaşanan krizin duyulmaması için bütün süreç gizli yürütülüyor!

11 ay önce Dünyada Tarım

Küresel üretimin bir önceki yıla göre 8,2 milyon ton artarak 183,5 milyon tona çıktığı tahmin ediliyor. Brezilya ve Hindistan'daki yüksek üretimin Tayland ve Pakistan'daki düşüşü fazlasıyla telafi etmesi bekleniyor.

11 ay önce Güncel

Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman’ın talimatıyla, ilçedeki pancar üreticilerinin şikayetleri üzerine 2018 yılında özelleştirilen Mutlucan Şeker Fabrikası’nda kapsamlı bir polar denetimi gerçekleştirildi.

11 ay önce Uşak

Çiğ süt desteklemesi ile ilgili icmaller askıya çıktı. Süt üreticilerinin desteklerden mağdur olmamaları için askıya çıkan icmalleri mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor.

11 ay önce Tarım

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Tohum A.Ş.'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği ayçiçeği tohumunun, piyasanın lideri yabancı şirketlerinin tohumlarına oranla kuraklıktan daha az etkilendiğini söyledi. Şahin, "Hasat edildiğinde gördük ki yağ oranlarında yüzde 40'ın üzerinde çıktı. Artık bizim tohumlarımız, yurtdışındaki yabancı tohumlar kadar iyi hatta bazı yerlerde daha iyi" dedi.

11 ay önce Mersin

Mersin’de 307 çiftçiye yüzde 80 ve yüzde 100 hibeli, güneş enerjisi sistemi, ev tipi sebze meyve kurutma makinesi, üzüm sıkma makinesi ve hamur yoğurma makinesi verildi.