10 ay önce OGM

Orman Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde çalışan işçileri yakından ilgilendiren 9’uncu dönem toplu iş sözleşmesi, yetkili sendika Öz Orman İş ile imzalandı. Türk-İş'e bağlı Orman-İş Sendikası'nın yetki itirazından dolayı toplu iş sözleşmesi, 6 aydır imzalanamıyordu.

10 ay önce Güncel

HEKTAŞ’ın iştiraki Areo Tohum, tarla grubunda pamuk, mısır, ayçiçeği; sebze grubunda ise biber, domates ve salatalık başta olmak üzere 20’den fazla yeni tohum çeşidini Growtech 2023 Fuarı’nda tanıttı. 

10 ay önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatları düşmeye devam ediyor. Kesim fiyatlarının düşmesi hayvancılıkla uğraşan üreticinin zararına üretim yapmasına neden oluyor.

11 ay önce Güncel

TÜRKŞEKER, şeker fiyatlarında indirim yapıldığını duyurdu. Yapılan duyuruda, KDV hariç 22,76 liradan peşin şeker satışı yapılacağı kaydedildi.

11 ay önce Hayvancılık

Tarım Bakanlığı, ülkede hayvan kalmamış gibi yurtdışından 2 bin baş besilik hayvan ithal ederek depremzede çiftçilere dağıtacak! İthalat ihalesini Milli Gazete’nin 20 gün önce işaret ettiği grup firmasının kazanması dikkat çekti.

11 ay önce Desteklemeler

2023 yılı hayvancılık desteklemeleri uygulama tebliği Resmi Gazete’de bugün yayınlandı. Hayvancılık destekleri içinde en önemli kalemi oluşturan buzağı desteğinin uygulama esasları da belli oldu.

11 ay önce Desteklemeler

Hayvancılık destekleri uygulama tebliği Resmi Gazete'de bugün yayınlandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yetiştirici ve üreticilerin desteklemelerden faydalanabilmesi için tebliğdeki şartlara uymalarının büyük önem arz ettiğini kaydetti.

11 ay önce Tarım

Kamu fabrikası pancar alımını durdurdu pancarlar tarlada kaldı! Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde, çiftçiler tarafından üretilen tonlarca şeker pancarları, Kastamonu Şeker Fabrikasının ilçedeki kantardan alım yapmaması ve yetersiz kota sebebiyle tarlalarda kaldı. Çiftçiler, yetkililerden yaşadıkları sorun için çözüm istedi.

11 ay önce Tarım

Çiftçinin iştiraki olan GÜBRETAŞ’ın da dolar ve faiz garantisi alarak vergi avantajlarından yararlanmak için kur korumalı mevduat hesabı açtığı ortaya çıktı. Gübretaş, kur korumalı mevduat hesabındaki parayı 6 ayda 57 milyon liradan 522 milyon liraya çıkardı.

11 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 5 bin lira emekli ikramiyesini alamayan emeklilerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Erdoğan, başta çiftçi ve esnaf emeklileri olmak üzere 5 bin lira ikramiyenin bütün emeklilere ödeneceğini açıkladı.