10 ay önce Tarım

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, C kotası pancarın çiftçinin elinde kaldığını ve tarlalarda çürümeye bırakıldığını kaydetti. Sorunun çözülmesi için milletvekilleri ve TÜRKŞEKER yetkilileri ile görüşmelerine rağmen ne fiyat açıklaması ne de alımlarla ilgili bir sonuç alamadıklarını dile getiren Bayram, "Üreticilerimizin C kotası pancarı tarlada kaldı çürüyor" dedi. 

10 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çay üreticisine 30 Kasım’da 303,7 milyon lira yaş çay alımı ödemesinin yapılacağını açıkladı.

10 ay önce Tarım

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2024 başvuruları için son gün yaklaşıyor. Çiftçi, 2024 yılı ÇKS başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecekler. ÇKS başvurusu e-devlet üzerinden nasıl yapılacak?

10 ay önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Faizlerin yükselmesi en büyük darbeyi çiftçiye vuracak. Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 40’a çıkarmasının ardından Tarım Kredi Kooperatiflerinde tarımsal kredi faiz oranları yüzde 58’e çıktı. Bu faiz yükü ile çiftçinin üretim yapması imkansız hale geldi.

10 ay önce Güncel

Eski milletvekilinin oğluna kiraya verilen ancak bir buçuk yıldır geri alınamayan TİGEM arazisi ile ilgili kriz derinleşiyor. TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç, kiralanan arazide gündeme gelen skandallarla ilgili hiçbir açıklama yapmazken, TİGEM eski Genel Müdürü İsmail Şanlı, 'kiralayanda kirayı tahsil edemeyen ben değilim' diyerek, topu kendisinden önceki Genel Müdür Mehmet Taşan’a atarken, kirayı tahsil edemeyen Gezginç'e de göndermede bulundu.

10 ay önce Balıkesir

Balıkesir ve ilçelerinde 20 havza bulunurken, bu havzalarda 2023 yılında desteklenecek ürünler belli oldu. Çiftçi belirlenen havzalarda belirlenen ürünleri ekerse mazot-gübre, sertifikalı tohumluk kullanım, fark ödemesi ve yem bitkileri desteklerinden yararlanabilecek.

10 ay önce Tarım

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köylerin tarım faaliyetlerini daha etkin hale getirilmesi amacıyla her köye bir ziraat mühendisi görevlendirilmesi için Kanun Teklifi hazırladı.

10 ay önce Çanakkale

Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ile ilgili bir duyuru yayınladı.

10 ay önce Çorum

Haşhaş ekim izni verilen il ve ilçelerde haşhaş ekim başvuru süresi uzatıldı. Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bir duyuru yayınlayarak, HÜBAS üzerinden haşhaş ekim izin başvuru işlemlerinin 30 Kasım 2023 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi. 

10 ay önce Çankırı

Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün, tarımsal üretimin planlanmasının sektör için ihtiyaç olduğunu belirterek, "elimizdeki imkanları ilgili mevzuatlara uygun, en iyi şekilde kullanıp tarım teşkilatı olarak üzerimize düşen görevi yapmaktır" dedi.