10 ay önce Tarım

Ticaret Borsaları ve TÜRİB verilerine göre geçtiğimiz hafta arpa fiyatlarındaki sert yükseliş dikkat çekti. Haftanın son işlem gününde makarnalık buğday fiyatları da 10 bin lirayı görürken, haftalık ortalama fiyatı 9 bin 700 lira olarak gerçekleşti.

10 ay önce Balıkesir

Balıkesir'in Dursunbey İlçesinde manda yetiştiriciliği yapan Adem Kaya, Tarım ve Orman Bakanlığından gerekli izinleri alarak, Mahmudiye Mahallesinde kurduğu manda sütü işleme tesisi hizmete açıldı. Söz konusu üretim tesisi, Bakanlık tarafından onaylanmış Balıkesir'in ilk Manda Sütü İşleme Tesisi oldu.

10 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, belediye başkanlığı adaylığından dolayı görevinden istifa etti. Bakanlık kulislerinde Veysel Tiryaki’nin yerine TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in atanması bekleniyor.

10 ay önce Desteklemeler

Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hububat üreticilerine yönelik olarak sunulan fark ödemesi desteği başvurularının başladığını açıkladı.

10 ay önce Hayvancılık

Ekim ayı besi üretim maliyetleri belli oldu. Ulusal Kırmızı Et Konseyi Ekim ayına ait dana karkas besi üretim maliyetlerini yayınladı. Buna göre ithal hayvan besi maliyeti bir önceki aya göre 4 lira artarken, yerli hayvan besi maliyeti de 1 lira arttı.

10 ay önce Tarım

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketinin Cumhurbaşkanlığı Kararı ile tasfiye kararının Resmi Gazete’de yayınlandığı günün akşamında Haber Türk’te Büşra Akın Dinçer’in programına konuk oldu. Bakan Yumaklı'nın 'Muhatap' programında Türk Sudan Tarım şirketinin tasfiye süreci ile ilgili sorulara muhatap olmaması dikkat çekti.

10 ay önce Gıda

Süt ürünleri lisanslı depo tebliğinde yapılan değişiklik, 2 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete'de tulum peyniri ile İzmir Tulum Peyniri ve Urfa Peynirinin özellikleri belirtildi. 

10 ay önce Tarım

TMO, hububat satışına devam ediyor. Aralık ayı hububat satış fiyatları açıklanırken, makarnalık buğday 9 bin 900 lira ile 10 bin 200 liradan, ekmeklik buğday ise 8 bin 500 lira ile 9 bin 300 liradan satılacak.

10 ay önce Hayvancılık

Et fiyatlarını yakından ilgilendiren dana ve kuzu yağsız kesim fiyatları, geçtiğimiz hafta arttı. En sert artış kuzu kesim fiyatlarında yaşanırken, dana kesim fiyatlarının üstüne çıktı. Dana yağsız kesim fiyatları bölgeler arası ortalama 3,5 lira yükselerek 235 liraya çıktı.

10 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçiye bugün 1 milyar 81 milyon 396 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin yapılacağını belirterek, “Hayırlı ve bereketli olsun” dedi.