4 ay önce Tarım

Buğday ve arpa fiyatlarında yaşanan sert düşüş çiftçiyi endişelendirdi. Binlerce çiftçi, TMO'dan alım fiyatı beklerken, hububattaki sert düşüşle karşılaştı.

4 ay önce Tarım

Üreticiler birçok bölgede hasatlarına devam ediyor. Peki, hububat fiyatlarında yaşanan son durumlar nelerdir? Ekmeklik buğday fiyatlarında düşüş yaşandı mı? İşte detaylar...

4 ay önce Hayvancılık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarımdan Haber tarafından gündeme getirilen hastalıklı ithal etlerin parasının peşin ödendiğine dair iddialar üzerine bir açıklama yaparak, "Halkımızın sağlığını tehlikeye atan bu skandalın en kısa sürede aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması lazım" dedi.

4 ay önce Gıda

Bilecik'te bulunan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi marketine görülen küflü sucuk vatandaşları şaşkına çevirdi. Küflü sucuklar hemen raftan indirilirken, Genel Müdürlük haberin yayından kaldırılması için girişimde bulunulduğu öğrenildi.

4 ay önce Tarım

Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından şehirde faaliyet gösteren gübre satışı yapılan bayilere yönelik denetim başlatıldı.

4 ay önce Tarım

Yönetim Kurulu Başkanlığını eski Tarım Bakanlarından Mehmet Mehdi Eker’in yaptığı Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) “Türkiye Tarım ve Gıda Sektörü İklim Değişikliğine Ne Kadar Hazır? “ konulu bir arama konferansı düzenledi.

4 ay önce Tarım

Maliyetler artarken, buğday fiyatı düşüyor. Birinci kalite buğday fiyatı son bir haftada da yüzde 10 düştü. Böyle giderse çiftçi büyük zarar edecek. Yetkililer, çiftçinin maliyet artışlarına karşı korunmasını istiyor.

4 ay önce Güncel

Aydın'da yer alan bir çiftlikten gelen ihbar üzerine 1 ton yaban domuz eti ele geçirdi. Jandarma ekipleri bölgede, parçalanmış şekilde poşetlere doldurularak dondurucularda muhafaza edilmiş bir ton domuz eti ele geçirdi.

4 ay önce Tarım

Edirne Ticaret Borsası (ETB) tarafından yapılan açıklamaya göre yeni mahsul buğdayın tonu 19 bin 20 liradan alıcı buldu.

4 ay önce Tarım

Edirne'de buğday üreticileri hasat için gün sayıyor. Gözler, fiyat beklentisi için hükümete çevrildi. Üreticiler, buğday için, 14-15 lira arasında bir fiyat açıklanması talep ediyor.