4 ay önce Tarım

Balkonunuzda bir saksınız varsa, bu saksıda salatalarınızda kullanacağınız semizotunu çok rahat yetiştirebilirsiniz.

4 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı yoğun ithalattan dolayı, kesim fiyatları baskılanırken piyasada da ciddi bir belirsizliğe neden oluyor. Her hafta üyelerine yönelik kesim yapan Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, piyasadaki istikrarsızlıktan dolayı kesimlerin Kurban Bayramı sonrasına kadar durdurulduğunu ve kesim fiyatı açıklanmayacağını duyurdu.

4 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından açıklanan 2024 yılı TMO buğday arpa alım fiyatları, piyasada hububat fiyatlarını da olumsuz etkiledi. Buğday, arpa fiyatları düştü.

4 ay önce Tarım

Başkent Ankara’nın buğdayda verim ortalaması ortaya çıktı! Kuraklıktan dolayı buğday verimi 250 kg'a kadar düştü, buğday maliyeti ise 13 liraya çıktı! Buğday fiyatında güncelleme yapılmazsa, çiftçi borçlarını dahi ödeyemeyecek.

4 ay önce Batman

Buğdayda 2024 yılı hasat dönemi başlarken, halen geçen yılın fark ödemesi desteğini alamayan çiftçiler bulunuyor. Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2023 yılı fark ödemeleri desteğine yönelik icmalleri yayınladı.

4 ay önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatları, düşüş trendini bu hafta da devam ettirdi. En son kesim fiyatları 325 liraya geriledi.

4 ay önce Tarım

TMO, Haziran ayında satışını yapacağı mısır fiyatlarını açıkladı. Mısır satışı peşin fiyattan yapılacak. Mayıs ayına göre mısır satış fiyatı tonda 90 lira artırıldı.

4 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan TMO’nun 2024 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarını değerlendiren BTB Başkanı Gündüzalp, “TÜİK verilerine göre 1 yıllık tarımsal üretim maliyeti %49,93 artarken, buğdaya %10,81 arpaya ise %3,44 zam açıklamak, üreticiyi üretimden koparma ve ürün almama anlayışıdır" dedi.

4 ay önce Tarım

Açıklanan hububat alım fiyatlarının çiftçiyi üretim koparacağına vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Hububat alım fiyatlarının düşük olması nedeniyle ne Cumhurbaşkanı ne de Bakan açıklama yapamadı. Toprak Mahsulleri Ofisi bir duyuruyla alım fiyatlarını ilan etti. Çiftçimize tam bir darbe vuruldu. Önümüzdeki yıl çiftçiye, "Sen hububat ekme, biz ithal ürün getirelim" diyorlar.

4 ay önce Tarım

Konya'da buğday ve arpa üretiminin yaklaşık yüzde 80'inin yapıldığı ilçelerin ziraat odası başkanları bir araya gelerek, açıklanan yeni hububat alım fiyatına tepki gösterdi. Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, hükümete “Fiyat politikasını gözden geçirin” dedi