4 ay önce Tarım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, buğday fiyatlarının üreticiyi mağdur ettiğini belirterek, 14 Haziran Cuma günü Tekirdağ'da üreticinin sesini duymak ve duyurmak için "buğday mitingi" düzenleyeceklerini bildirdi.

4 ay önce TİGEM

TİGEM’in geçen yıl ihale ile sattığı 90 milyon liralık Antep fıstığın parasını alamadığı ortaya çıktı. 90 milyon liralık Antep fıstığın parasının alınamaması yapılan ihaleleri ve alınan teminatları da tartışmalı hale getirdi.

4 ay önce Tarım

Diyarbakır ve Batman’da 6 köyde arazi toplulaştırması yapılacak. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

4 ay önce Gıda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından zehirli mantar tüketen vatandaşın yaşadıklarına yer verdiği videoyu paylaşarak vatandaşları uyardı.

4 ay önce Tarım

Adıyaman'da bulunan 3 farklı kasapta kaçak et ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak etlerin ise hastalıklı olduğu tespit edildi.

4 ay önce Tarım

Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Azimet Topçu, çiftçinin sorununu AK Partili vekile iletti. Topçu, 'Çiftçiler fiyatların yeniden gözden geçirilmesini bekliyor' dedi.

4 ay önce Hayvancılık

Canlı hayvan fiyatları yerinde durmuyor. Yoğun ithalattan dolayı karkas kesim fiyatlarında kısmi düşüşler yaşanırken, canlı hayvan fiyatları ise artmaya devam ediyor. Gelen zamlarla birlikte 24 aylık Simental ırkı bir ineğin fiyatı 160 bin liraya kadar çıktı.

4 ay önce Güncel

Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 2024 yılı Bursa ili damızlık dişi sığır fiyatlarını duyurdu.

4 ay önce Tarım

Açıklanan 2024 yılı buğday arpa fiyatlarına tepkiler çığ gibi büyürken, Tarım Bakanlığının buğday ve arpada maliyet hesabını nasıl yaptığı merak ediliyor. Özellikle kuru tarımın yaygın olduğu Orta Anadolu bölgesinde çiftçilerin, açıklanan hububat fiyatlarının altından kalkması mümkün görünmüyor.

4 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) arasında gıda sektöründe bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi ve gıda okuryazarlığının artırılması amacıyla protokol imzalandı.