Tarım ve Orman Bakanlığı, fark ödemesi desteklerine yönelik bir açıklama yaptı. ‘Sorularla Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli’ kitapçığında fark ödemesinin desteklerinin kaldırılmadığı belirtildi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin kırmızı etteki yeterliliğini yüzde 95 olarak açıkladı. Ancak veriler Bakan Yumaklı’yı doğrulamadı.
Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, bu hafta sonu 14 canlı hayvan kesimi yapacağını açıklayarak en son et kesim fiyatlarını duyurdu. İnek, dana, düve güncel karkas kesim fiyatları…
Ulusal Kırmızı Et Konseyi, en son et kesim fiyatlarını açıkladı. Dana ve kuzu kesim fiyatları değişmedi. Güncel karkas et fiyatlarına göre üretici, danasını ortalama 347 liradan, canlı kuzusunu ise 441 liradan kestirdi.
Hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalardan dolayı ülke yıllardır et ve canlı hayvan ithalatına mahkûm bırakılırken, Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan’dan sığır ithalatı konusunda çarpıcı bir açıklama geldi.
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin seçimlerinin iptali için açılan davada, mahkeme iddiaların araştırılması için bilirkişi atanmasına karar verdi. Dava 12 Şubat’a ertelendi.
Anahtar Parti Tarım Politikaları Başkanı Hasan Hüseyin Demiröz, A Parti iktidarında Tarım Bakanlığını ‘üç beş ithalatçıyı zengin eden saatleri ayarlama enstitüsü’ vasfından kurtaracaklarını bildirdi. Demiröz, tarımda 'Birlikte Üretim Modeli' ile çiftçinin üretim döneminde bütün girdilerinin karşılanacağını, hasat ettiği ürünün de en iyi fiyat garantisi ile alınacağını bildirdi.
T24'den Cengiz Anıl Bölükbaş, GDO skandalına yönelik önemli bir habere imza attı. Söz konusu habere göre, Rusya ve Ukrayna’dan gemilerle ithal edilen ürünlerin GDO’lu olduğu halde GDO’suz gibi Tekirdağ Limanı’ndan ülkeye sokulduğu ortaya çıktı. İthal ürünlerin, yem, nişasta, margarin ve glikoz üretiminde kullanıldığı iddia edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 yılında yapılacak 520 bin baş besilik sığır ithalatı başvurularını almaya başladı. Sığır ithalat başvuruları 3 Aralık’ta başlarken, 16 Aralık’ta sona erecek. Besiciler, ön müracaatlarını il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapacak.
Pamuk ve tekstilde (üretimden-tüketime) alarm zilleri çalıyor. Çiftçi düşük fiyattan dolayı pamukta üretim artışına sevinemezken, tekstil sektöründe ise düşük kurdan dolayı fabrikalar teker teker Mısır'a taşınıyor. Son 1 yılda 300 bin tekstil işçisi, işini kaybederken, Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 15'ni karşılayan sektörde yaşananlar kaygı verici boyutlara ulaştı.