TARIMDAN HABER ÖZEL / Sütte yaşanan kriz giderek büyüyor. Sanayici, Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen (14,65 lira) çiğ süt referans fiyatını keyfi bir kararla aşağıya çekerken, üretici sanayicinin bu keyfi kararı karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda.

Referans fiyatla bile zaten zarar eden üretici, fiyatların daha da aşağıya çekilmesiyle üretimi sürdüremez hale geldi.

ESK'NIN DÜŞÜK KOTALI MÜDAHALESİ KRİZE ÇÖZÜM OLMADI!

ESK, sanayicinin mağdur ettiği süt üreticisini desteklemek için devreye girse de Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından süt alım kotasının düşük belirlenmesinden dolayı müdahalenin üreticiye bir faydası olmadı. Bazı bölgelerde süt fiyatı 12 liraya kadar düştü.

TARIM BAKANLIĞI ET İTHALATINDAKİ KARARLIĞI SÜT ALIMINDA ORTAYA KOYAMADI!

ESK’nın et fiyatlarını düşürmek için yoğun bir şekilde et ve canlı hayvan ithal ederken, Tarım Bakanlığının aynı kararlılığı üreticiden süt alımında göstermemesi, üretici aleyhine yaşanan durumu gözler önüne serdi.

SÜT FİYATI 14,65 LİRANIN ALTINA DÜŞEN BÜTÜN BÖLGELERDE ALIM YAPILMALI!

TÜDKİYEB Başkanı Çelik: Küçükbaş hayvan sayısının az da olsa artması geriye gitmemesinden daha iyi! TÜDKİYEB Başkanı Çelik: Küçükbaş hayvan sayısının az da olsa artması geriye gitmemesinden daha iyi!

Yetkililerin verdiği bilgilere göre, süt alımında kotanın düşük belirlenmesi ve bundan dolayı müdahalenin etkisiz kaldığı kaydedilirken, ESK’nın biran önce süt fiyatının 14,65 liranın altına düşen bütün bölgelerde müdahale alımlarını başlatması gerektiği vurgulanıyor.

İTHALATTA OLAN RANT SÜTTE OLMADIĞI İÇİN Mİ ETKİN BİR MÜDAHALE YAPILMIYOR? 

Tarım Bakanlığının ithal ette gösterdiği kararlılığın süt alımında göstermediğine dikkat çekilirken, ‘İthalatta olan rant sütte olmadığı için mi etkin bir müdahale yapılmıyor?’ eleştirisini gündeme getirdi.