‘Milli Gazete Yine Haklı Çıktı’ haberinde gündeme getirilen iddialar, bizzat Cumhurbaşkanlığı makamınca da teyit edilmesine rağmen, mahkemenin CİMER kayıtlarını yok sayarak tekzip kararı vermesi, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından haberlere getirtilen erişim engeli ve tekzip kararlarının hukuksuzluğu bir kez daha belgelenmiş oldu.
CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA BELGELENEN HABERE MAHKEMETEN TEKZİP KARARI!
Cumhurbaşkanlığı makamınca belgelenen habere bile mahkemeler tarafından tekzip kararı verildi. Milli Gazete’nin belgeli ve kamuyu ilgilendiren haberlerine hukuksuz bir şekilde erişim engeli getirilirken, Bakırköy 6 ve 7. Sulh Ceza Hâkimliği de verdikleri kararla büyük bir hukuk skandalına imza attı. Çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri’nin iştiraki Tareks Hayvancılık’ta yaşanan büyük hayvancılık cinayeti ile ilgili gündeme getirdiğimiz bütün iddialar Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği cevapla CİMER tarafından belgelenmesine rağmen, söz konusu sulh ceza hâkimlikleri, resmi belgeleri bile yok sayarak, ‘Milli Gazete yine haklı çıktı’ haberiyle ilgili tekzip yayınlanmasına karar verdi. Sulh ceza hâkimliklerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurulan ve halkın her türlü istek, şikâyet, ihbar ve görüş/önerilerinin hızlı bir şekilde cevaplandırılarak çözüm bulunduğu CİMER’deki kayıtlı belgeleri bile yok sayarak, tekzip kararı vermesi, son dönemde Milli Gazete’nin haberine yönelik verilen hukuksuz kararları tescillemiş oldu.
Eski milletvekillerinden Adem Tatlı'nın Genel Müdürlük yaptığı Tareks Hayvancılık'ta yönetim zafiyetinden dolayı yaşanan hayvancılık cinayetinde hastalandırılan hayvan sayısı kamuoyundan saklanırken, CİMER tarafından belgelenen habere de tekzip kararı aldırıldı. Buradaki gizem, Tareks Hayvancılık'ta yaşanan usulsüzlüklerin ve kuruma verilen zararın kamuoyundan nasıl kaçırılmaya çalışıldığını gözler önüne serdi.
MAHKEMEYİ YANILTAN BAŞVURU!
Diğer yandan sulh ceza hâkimliklerinin hukuksuz kararında, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin, mahkemeleri yanıltmaya yönelik yaptıkları başvuru da etkili oldu. Yönetim zafiyetinden dolayı Tareks Hayvancılık’ta yaşanan hayvan cinayetinde ülke hayvancılığına büyük darbe vurulurken, kurumun da 12 milyon lira zarar etmesine neden oldu. Ancak gerçek bilgiler, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılan başvuruda mahkemeden saklanırken, söz konusu hâkimlerin de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından CİMER’e verilen ve Milli Gazete’yi haklı çıkaran resmi belgeleri yok sayarak karar vermesi dikkat çekti. Tarım Kredi Kooperatifi yönetimi, mahkemelerin verdiği hukuksuz tekzip kararları ile Tareks Hayvancılık’ta yaşanan hayvancılık cinayetinin üstünü örtmeye çalışırken, hükümeti ve kamuoyunu da nasıl yanılttıkları ortaya çıkmış oldu.
CiMER DAHA VAHiM BiR TABLOYU ORTAYA ÇIKARDI
‘Milli Gazete yine haklı çıktı’ haberimizde yönetim zafiyetinden dolayı Tareks Hayvancılık’ta 1600 hayvanın brusella hastalığından dolayı zorunlu kesime gittiğini gündeme getirmiştik. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın CİMER’e verdiği bilgide, tam 2307 hayvanın brusella hastalığından dolayı zorunlu kesime gittiği ortaya çıkmıştı.
KESİLEN HAYVAN SAYISINI CİMER’DEN BİLE SAKLADILAR!
Tarım Kredi Kooperatifleri, hayvancılık cinayetiyle ilgili olarak Tareks Hayvancılık’ta yaşanan yönetim zafiyetinin ortaya çıkmaması için, anaç hayvanların önce Yozgat’tan Kırklareli’ne, kısa bir süre sonra ise tekrar Kırklareli’nden Yozgat’a neden taşındığı ve bu hayvan nakillerinin hemen ardından Boğazlıyan çiftliğinin karantina altına alınarak 4-5 ay gibi kısa bir sürede 2307 anaç hayvanın hastalıktan dolayı zorunlu kesime neden gittiği ile ilgili olarak kamuoyuna sağlıklı hiçbir açıklama yapılmadığı gibi bu bilgiler, CİMER’den de kaçırılarak yanıltıcı bilgi verildi.
ÇİFTÇİNİN KAYNAKLARINI HEBA EDENLERE GÖZ YUMULUYOR!
Çiftçiler, yüksek faizden dolayı katlanan borçları için icraya verildiği bir dönemde çiftçi kaynakları, yöneticilerin zafiyetinden dolayı heba edilirken, bununla ilgili hiçbir inceleme ve soruşturmanın yapılmayarak göz yumulması dikkat çekiyor.