TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım ve Orman Bakanlığının 2024-2028 Stratejik Planı yayınlanırken, 4 yıllık strateji planında Bakanlığın faaliyetlerini etkileyen politik, ekonomik, sosyal, teknolojik, yasal ve diğer çevresel dış etkenler tespit edildi.

BELEDİYELERİN TARIMSAL FAALİYETLERİ TARIM BAKANLIĞI İÇİN BİR TEHDİT UNSURU OLARAK GÖRÜLDÜ!

Tarım Bakanlığının faaliyetlerini olumsuz etkileyen faktörlerin arasında belediyelerin tarımla ilgili faaliyetlerinin de gösterilmesi dikkat çekti. Belediyelerin tarımla ilgili faaliyetlerinin Tarım Bakanlığının faaliyetlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekilerek, bu çalışmaların bir tehdit unsuru olarak görülmesi bu konuda bir düzenleme mi yapılacak sorusunu gündeme getirdi. Yapılacak bir düzenleme ile belediyelerin tarımla ilgili kırsalda yürüttüğü çalışmaların tamamen Tarım İl Müdürlüklerinin iznine bağlanabileceği kaydediliyor.

Bakanlığın 4 yıllık strateji planında, belediyelerin tarımla ilgili faaliyetleri, tehdit ve fırsatlar bakımından idareye etkisi ile ilgili analizler yer aldı.

BELEDİYELERİN ÇALIŞMALARI TARIM BAKANLIĞININ VERDİĞİ DESTEKLERİN GÖRÜNÜRLÜLÜĞÜNÜ AZALTIYOR!

Belediyelerin tarımla ilgili faaliyetlerinin, tarımsal üretimin ve istihdamın artırılması, tarımsal üretim ile ilgili girdi destekleri ve tarımsal ürünlerin pazarlama zincirinin kısalması yönünden bir fırsat oluşturduğu kaydedilirken, diğer yandan belediyeler tarafından yürütülen tarımsal faaliyetlerin belirlenen tarım politikaları ile örtüşmediği ve bunun bakanlık uygulama ve desteklemelerinin görünürlüğünü azalttığı için bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi.

Kırsal Belediye

BELEDİYELERİN TARIMSAL FAALİYETLERİ İL MÜDÜRLÜKLERİNİN İZNİNE Mİ BAĞLANACAK?

Domates Ne Zaman Ekilir? Domates Ne Zaman Ekilir?

Bu konuda yapılması gerekenler de; ‘ Ne yapılmalı?’ sorusu ile cevaplandırıldı. Buna göre belediyelerin ayırdığı kaynakların tarım politikalarına uygun olarak yönlendirilmesi için koordineli çalışmaların artırılması önerildi.

CHP’Lİ BELEDİYELERE KARŞI BİR TEDBİR OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ!

Tarım Bakanlığının 2024-2028 yıllarını kapsayan stratejik planda kırsalda belediyelerin yaptığı tarımsal faaliyetlerin Bakanlığın çalışmaları için bir tehdit unsuru olarak görülmesi, özellikle CHP’li belediyelere karşı bir tedbir mi alınacak sorusunu gündeme getirdi. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bazı CHP’li belediyelerin kırsalda dikkat çeken tarımsal faaliyetler yürütürken, bu çalışmaların alınacak bir kararla önüne mi geçilmeye çalışılıyor sorusunu gündeme getirdi.