TARIMDAN HABER ÖZEL / Bakan Yardımcı Gümen, yeni destekleme modeli hakkında üreticileri bilgilendirmek için Bursa’da bir toplantı yaparken, toplantı üreticilerin tepkisinden dolayı çok gergin geçti. Gümen beraberinde Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik ve Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar’ın da katıldığı toplantıda üreticiler, süt fiyatlarına ve ESK tarafından yapılan et ithalatına büyük tepki gösterdi.

BAKAN YARDIMCISI GÜMEN'E BÜYÜK TEPKİ!

Toplantıya yaklaşık 2 saat geç gelen Gümen, soru sormak isteyen üreticileri ‘sorularınız kısa olsun’ şeklinde uyarması, tepkileri daha da artırdı.

İTHAL ET DEVAMLI GELECEK!

Üreticiler, kesim fiyatlarının düştüğü ve ESK’nın yaptığı ithalattan dolayı piyasanın tamamen durgunlaştığından dert yanarken, Bakan Yardımcısı Gümen, et ithalatının devam edeceğini söyledi. Et ithalatına gerekçe olarak da iç piyasadaki fiyat hareketliliğini gösteren Gümen, “İthal et devamlı gelecek” dedi.

Dana kesim fiyatı düştü, kuzu kesim fiyatı arttı! Güncel et kesim fiyatları belli oldu! Dana kesim fiyatı düştü, kuzu kesim fiyatı arttı! Güncel et kesim fiyatları belli oldu!

Üreticiler, süt fiyatlarından da müzdarip olurken, süt fiyatlarını düşüren sanayiciyi mahkemeye vermelerini istedi. Ancak bu duruma tepki gösteren üreticiler, Bakanlığın sözleşmelerinden dolayı sanayiciyi mahkemeye veremediklerini belirtti.

BİRLİK BAŞKANI ELİNDEKİ DOSYAYI YERE FIRLATARAK TOPLANTIYI TERK ETTİ!

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran, toplantıya elinde hazırladığı dosyalarla gelirken, bazı sorunları Bakan Yardımcısı Gümen’e aktarmak istedi. Ancak Gümen, ‘sorun kısa olsun’ şeklinde uyarınca, Oran ‘Siz bu milleti 2 saat beklettiniz, siz de bizi dinleyeceksiniz’ diyerek tepki gösterdi. Oran, daha sonra elindeki dosyaları yere fırlatarak, toplantıyı terk etti.