Tarım Bakanlığının sosyal medya hesaplarından açıklanan 2024 yılı TMO buğday alım fiyatlarına tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Ak Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, Ak Partili çiftçilerin buğday alım fiyatına tepkisini sosyal medya hesabından paylaşarak çiftçilerin sesine kulak verilmesini istedi. 

ÇİFTÇİLER ÇOK MUTSUZ VE ÖFKELİ!

'Biraz tarladan haber vereyim’ diyerek hükümeti uyaran Tayyar, “Çiftçiler çok mutsuz. Taban fiyatlarına çok öfkeliler” dedi. 

Fiyatların çok düşük olduğunu ancak çiftçilerin en azından ödemelerin erken yapılmasını ve Tarım Kredi ile Ziraat Bankası borçlarının ertelenmesini istediklerini kaydeden Tayyar, şunları kaydetti: 

-Biraz tarladan haber vereyim, hem uyarmış da olayım. Çiftçiler çok mutsuz. Taban fiyatlarına çok öfkeliler.

-Geçen yılki fiyatla bugünü karşılaştırıyorlar, girdi maliyetlerini hesaplıyorlar, işin içinden çıkamıyorlar. Ürün bedelinin 45 gün, ek ödemenin 6 ay sonra yapılacak olması, bir başka dert.

-Hasat öncesi tohum için, gübre için kimi bankalara kimi Tarım Kredi’ye borçlandı, çoğu da birbirine kefil oldu.

-Alacaklılar kapıya dayandı, ay sonu borç vadeleri bitiyor.

-Partilimiz, bir çiftçi dostumuz aradı, benzer şikayetleri sıraladıktan sonra şu öneride bulundu: ‘Fiyat düşük, hiç olmazsa TMO ödemeleri erken yapsın. Para yoksa Tarım Kredi, Ziraat Bankası borçlar ertelesin, çiftçi icralık olmasın.’

-Yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen, tevekkül sahibi bu çiftçilerin sesine kulak vermek lazım.

-Bu sesi duymaz, tarlada iz bırakmazsanız, harmanda yüzünüz olmaz. Bilesiniz.

Zeytin Ne Zaman Dikilir, Meyve Verir, Budanır? Özellikleri Zeytin Ne Zaman Dikilir, Meyve Verir, Budanır? Özellikleri