Telgraf çiçeği, görüntüsü ile görenleri kendine hayan bırakan bir çiçektir. Renkleri ile girdiği her ortamı canlandıran bu çiçek, özellikle iç mekanlarda tercih edilmektedir. Yanı sıra bu bitkinin bahçeler için de fazlaca tercih edildiği bilinmektedir.

Görünümü sebebi ile ‘cennet kuşu çiçeği’ olarak da anılan telgraf çiçeği, egzotik bir bitkidir. Estetik açıdan son derece dikkat çekici olan bu çiçek, peyzaj düzenlemelerinde sık sık yer alır. Ofis ve ev ortamlarında da tercih edilen bitki, düzenli olarak bakımlarının yapılması halinde uzun ömürlü olabilir.

TELGRAF ÇİÇEĞİNİN ANLAMI NEDİR?

Telgraf çiçeği ile ilgili en çok merak edilen konu başlıkları arasında, bu çiçeğin anlamı gelir. Birçok kişi görünümüne hayran oldukları bu bitkinin neyi sembol ettiğini öğrenmek üzere arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunur.

Ürünü kuruyan çiftçi isyan etti: Hasat dahi yapamayacağız Ürünü kuruyan çiftçi isyan etti: Hasat dahi yapamayacağız

Bazı kültürlerde telgraf çiçeğinin zenginliği, refahı ve bolluğu temsil ettiğine inanılır. Bazı kültürler için ise bu çiçek yaratıcılığı ve sanatı temsil eder. Farklı kültürlerde farklı şekillerde açıklanan telgraf çiçeğinin kişinin karşı karşıya kaldığı zorlukları ve karmaşık durumları temsil ettiği de düşünülmektedir.

TELGRAF ÇİÇEĞİNİN BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?

Görünümü itibari ile son derece karmaşık bir yapıya sahip olan telgraf çiçeğinin bakımının nasıl olması gerektiği de arama motorlarına bu bitki ile ilgili sık sık konu olan başlıklar arasında yer almaktadır.

Telgraf çiçeğinin bakımı noktasında bazı püf noktalara önem verilmesi gerekir. Öncelikle bu çiçeği satın almak isteyenler veyahut da hali hazırda bu çiçeğe sahip olanlar, bitkiyi doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamaları gerektiğini bilmelilerdir. Dolaylı ışığı veyahut da yarı gölgeli ortamları seven bu bitki, özellikle yaz aylarında son derece detaylı bir bakım ister. Aksi takdirde doğrudan güneş ışığına maruz kalan bitkinin yapraklarının solmaya başladığına şahitlik edilebilir.

Telgraf çiçeğinin arzu edilen gelişimi gösterebilmesi için ortam sıcaklığının geceleri 10 ila 13 derece aralığında, gündüzleri ile 18 ila 24 derece aralığında olması gerekir. Yanı sıra çiçeğin bulunduğu saksı da bitkinin gelişimi ile ilişkilidir. Çiçek büyüdükçe saksının da büyütülmesi gerekir. Saksı değişimi 2- 3 yılda bir olacak şekilde yapılabilir. Değişimler esnasında solan ve sararan yaprakların kesilmeleri, büyümeyi hızlandıran önemli bir püf noktadır.

TELGRAF ÇİÇEĞİ NASIL SULANMALIDIR?

Her bitki için olduğu gibi telgraf çiçeği içinde sulamanın önemi son derece büyüktür. Bu çiçeğin tam bir gelişim gösterebilmesi için toprağının daima nemli olmasına özen gösterilmesi gerekir. Toprağın üst kısmı kurumaya başladığı an çiçeğe, köklerine doğru su verilmelidir. Kış aylarında ise sulama miktarı azaltılmalıdır.

TELGRAF ÇİÇEĞİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Telgraf çiçeği, ‘egzotik bitkiler’ kategorisinde değerlendirilen bir çiçektir. Bitkinin anavatanının Güney Afrika olduğu bilinir. Bitkinin çiçekleri turuncu veyahut da mavi renktedir. Çiçekler uzadıkça büyük bir kuş tüyüne benzeyen görünüme kavuşurlar. Bu neden ile de bu çiçeğe, ‘cennet kuşu çiçeği’ de denilmektedir.

Telgraf çiçeğinin uzun, mızrak benzeri yaprakları bulunur. Yapraklar yeşil renkte olup son derece dayanıklı bir yapıya sahiplerdir.

Sıcağı seven ancak direkt olarak gelen güneş ışığından hoşlanmayan telgraf çiçeği, dona karşı son derece hassastır. Bu neden ile soğuk hava koşullarının olduğu ortamlarda bitkinin gelişim göstermesi beklenmemelidir.

Genel olarak bahçelerde ve iç mekanlarda bir süs bitkisi olarak tercih edilen telgraf çiçeği, aynı zamanda dekorasyon alanında da önemli bir yere sahiptir.