Bir süredir hem ekonomik hem de siyasi gelişmelerden ötürü köşeye sıkışan üreticiler, son olarak hububat tarafında sıkıntılar yaşamaya başladı. Artan enflasyonun yanı sıra durmadan güncellenen mazot ve gübre fiyatları, üreticilerin masraflarını artırdı.

Maliyetlerin artması ile birlikte üretim kalemlerinin satış fiyatlarında da güncellemeler yaşandı. Bu, gündelik hayat şartlarının da ağırlaşmasına yol açan gelişmelerden biri olarak kayda geçti.

Hububat kalemlerine gelen fiyat artışlarına bağlı olarak hububat ürünlerinin fiyatları da arka arkaya güncellendi. Son olarak buğday hasadının devam ettiği şu günlerde hububat fiyatları merak konusu oldu. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde hem üretim hem de gıda tüketimi alanında baş kalemlerden olan hububat fiyatlarına yer verdik. İşte ayrıntılar…

HUBUBAT FİYATLARI 22 TEMMUZ 2024

Mazot ve gübre fiyatlarının artması ile birlikte hububat üreticileri zor günler geçirmeye başladı. Masrafları sebebi ile gelirlerinin düştüğünü savunan üreticiler, bu konuda kendilerine yönelik iyileştirmelerin yapılması gerektiğini savundu.

Üreticilerin sıkıntıları devam ederken çiftçiler hububat fiyatlarını yakın takip altına aldı. Yaşanan gelişmelerin ardından 22 Temmuz 2024 Pazartesi günü geçerli olan güncel hububat fiyatları şu şekilde kayda geçti:

  • Ekmeklik buğday: 8,35 TL
  • Arpa: 7,03 TL
  • Mısır: 8,02 TL

TRAKYA’DA BUĞDAY HASADI TAMAMLANDI

Hububat fiyatları arka arkaya güncellenirken ülkemizin en büyük hububat üretim merkezlerinden lan Trakya’da da yeni gelişmeler yaşandı. Edinilen bilgilere göre bölgede buğday hasadı sona erdi.

23 Temmuz 2024 güncel hububat fiyatları! Arpa ne kadar oldu, buğday kaç TL? 23 Temmuz 2024 güncel hububat fiyatları! Arpa ne kadar oldu, buğday kaç TL?

Bir süredir devam eden buğday hasadının sona ermiş olduğunu duyuran Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, bu sezonun bereketli geçtiğini ifade etti. Hasadın buğday üreticilerinin beklentilerini karşıladığını ifade eden Saygı, Tekirdağ ilinin buğday üretiminde oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Her sene olduğu gibi bu sene de Trakyalı üreticilerin emeklerinin karşılığını almak üzere çalıştıklarını belirten Saygı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çiftçilerimiz güzel bir hasat dönemi geçirdi. Bu sezon buğdayın kalitesine ve araziye göre dönümden 550- 750 kg arası buğday biçildi.”