TARIMDAN HABER ÖZEL / Sakarya Besiciler Odası Başkanı Halit Karaduman, ESK’nın Uruguay’dan ithal ettiği besilik danalardan 26 tane aldığını, hayvanların üzerinde 20 kg tezek bulunduğunu ve hepsinin sakat olduğunu belirterek, ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı istifaya çağırdı.

MUSTAFA KAYHAN YAZIKLAR OLSUN SANA!

“Mustafa Kayhan yazıklar olsun sana, bırak o görevi git. Biz parayı çöpten toplamıyoruz” şeklinde tepki gösteren Karaduman, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya da seslenerek, “Sayın Bakanım İbrahim Yumaklı beyefendi, çalıştığın kadrodaki insanların getirdikleri malı görün” dedi.

SÖZDE YOLSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN İTHALAT YETKİSİ ESK'YA VERİLMİŞTİ!

Besilik dana fiyatı aylar sonra nihayet düştü! Besilik dana fiyatı aylar sonra nihayet düştü!

2024 yılında yapılacak 600 bin baş besilik dana ithalatı, sözde yolsuzlukların önüne geçmek için özel sektörden alınarak Et ve Süt Kurumu’na verilirken, ESK’nın ithal ettiği besilik danalar üreticilerde büyük bir şoka neden oldu. Uruguay’dan ithal gelen besilik danaların hemen hepsinin sakat olması ve hayvanların daha ağır gelmesi için üzerlerinin yoğun bir gübre (tezek) ile kaplı olması, yapılan ithalattaki vurgunu gözler önüne serdi.

ESK GENEL MÜDÜRÜ ÜRETİCİLERLE BÖYLE DALGA GEÇTİ! SÖYLESELERDİ HAYVANLARI GEMİDE YIKARDIK!

Tarımdan Haber'in gündeme getirdiği gübre vurgunuyla ilgili üreticilerden gelen tepkiler üzerine ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ın, “söyleselerdi hayvanları gemide yıkardık” şeklinde bir savunmada bulunması ise üreticileri tamamen çileden çıkardı.

SAKARYA BESİCİLER ODASI BAŞKANI TARIM BAKANININ GÖRMESİ İÇİN VİDEO ÇEKTİ!

Sakarya Besiciler Odası Başkanı Halit Karaduman, bir video çekerek ithal hayvanlarda yaşanan skandalı gözler önüne serdi.

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı istifaya davet eden Halit Karaduman’ın ithal hayvanlarla ilgili tepkisinde dikkat çeken satırbaşları şöyle…  

ÜRETİCİYE TEZEK SATTILAR!

Üreticiye sadece tezek satmışsınız, bu hayvanlar Uruguay’dan nasıl geldi? Bu pisliği üreticiye yüklüyorsunuz. Tezekte hayvanlar kaybolmuş. Her bir hayvanın sırtında 20 kg var.

HAYVANLARIN TAMAMI SAKAT!

Hayvanların ayakları hep sakat. Daha önce ithalatçı firmalardan alırken hiçbir tanesi sakat olanı almıyorduk. Ama ESK’nın getirdiği danalara bakın hepsi sakat. Bir tane ayağı düzgün olan dana yok.

URUGUAY’IN ISKARDA MALINI GETİRİP ÜRETİCİYE SATIYORLAR

Uruguay’ın ıskarta malını getirip biz üreticiye satıyorlar. Yazık günah. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan size söylüyorum, yazıklar olsun. Bırakın istifa edin gidin. Biz bu parayı çöpten toplamıyoruz.

26 hayvan var. 6 tane sağlam ayak yok. 26 hayvanın hepsi sakat olamaz.

Sayın Bakanım İbrahim Yumaklı beyefendi; Çalıştığınız kadrodaki insanların getirdikleri malı görün. Hangi danadan bahsedeyim? Aldığımız malı size paylaşmayı utanıyorum. Hepsi sakat.

Verdiğimiz para kadar iğne ilaç tedavisine harcayacağız. Gemide gelen malların hepsi aynı. Yazıklar olsun!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı’yı aradım, hayvanların bu şekil videosunu attım. ESK Genel Müdürü, Osman Yardımcı’ya diyor ki; ‘Söyleselerdi hayvanları gemide yıkar teslim ederdik’ Bu ne ukalalık Mustafa Kayhan! ESK’nın Genel Müdürüsün, seni bir genel başkan arıyor, besicilerin sıkıntılarını size anlatıyor, sen ise diyorsun ki, ‘haber verselerdi hayvanları yıkar öyle teslim ederdik’ ukalalığa hiç gerek yok Mustafa Kayhan! Yazık günah, bu üreticinin parasıyla, cebiyle oynamanıza!