SADETTİN İNAN / Et ve Süt Kurumu’nun ithalatçı firmanın bu vurgununa göz yumması, tepkileri daha da artırdı. Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda yine Uruguay’dan ithal edilen besilik hayvanların üzerinin 25-30 kg gübreli bir şekilde üreticiye teslim edilmesi büyük tepkilere neden olmuş ve ESK, konuyla ilgili açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

ESK GÜBRELİ HAYVAN İTHALATINI UZUN GEMİ TAŞIMACILIĞINDAN KAYNAKLANDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

ESK, yaptığı açıklamada gübreli hayvan ithalatının uzun gemi taşımacılığından kaynaklandığı ve münferit bir olay olduğu belirtilerek, kurumun gerçekleştirdiği besilik ithalatı ile ilgili haksız değerlendirmelerde bulunulduğu kaydedilmişti.

Ancak Brezilya’dan ithal edilen besilik hayvanların aynı güzergahtan olmasına rağmen üzeri gübreli olmazken, Uruguay’dan ithal edilen besilik hayvanların üzerinin yoğun bir şekilde gübreli olması ESK’nın yaptığı açıklamada belirtildiği üzere uzun gemi taşımacılığından kaynaklanan bir sorun olmadığını gözler önüne serdi.

ESK'nın yaptığı et ithalatında büyük vurgun! Kiloda 70 cent kimlerin cebine gidiyor? ESK'nın yaptığı et ithalatında büyük vurgun! Kiloda 70 cent kimlerin cebine gidiyor?

ÜRETİCİ ALDATILIYOR!

Üretici üzeri yoğun gübreli hayvan ithalatından büyük bir darbe yerken, üreticilerden gübrelerin ağırlığı kadar hayvan bedeli alınıyor.

BESİLİK HAYVAN İTHALATINDA İKİ AYRI GEMİ VE KASITLI VURGUNUN BELGESİ!

URUGUAY'DAN İTHAL EDİLEREK BUGÜN İNDİRİLEN GÜBRELİ HAYVANLAR

BREZİLYA'DAN GEÇTİĞİMİZ HAFTA İTHAL EDİLEN TEMİZ HAYVANLAR